Nissan Primera 97' poprzerywane przewody wychodzące z silnik

02 Lut 2015, 19:56

Witam, jestem zielony jeśli chodzi o mechanikę auta więc proszę o pomoc.
Wczoraj miałem problem z autem taki iż na niskich obrotach gasł, w ogóle ciężko było utrzymać obroty i nie miał mocy, aby dojechać do domu musiałem go gazować. Części do wymiany można by tu wymienić kilka, chciałem dzisiaj oddać go do mechanika lecz auto nie odpalało, rozrusznik pracował ale auto nie umiało zaskoczyć. Po otworzeniu maski samochodu zostałem nie ciekawy widok przewodów wychodzących z silnika Zdjęcie
Zdjęcie
. Nie wiem czy jakieś zwierze mi to poprzegryzało czy ktoś mi to poprzecinał.. Proszę mi powiedzieć czy to w 100% wina tego że auto dzień wcześniej sie tak zachowywało, jaki mniej więcej byłby koszt tych przewodów i czy jestem w stanie sam sobie to naprawić czy jest to skomplikowane i trzeba dużo grzebać.
pannk1
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 06 2013
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Nissan Primera
Silnik: 1.6 100KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

03 Lut 2015, 15:27

To jest oczywiste,że nie powinno być poprzerywanych przewodów,żadnych!Należy je wymienić.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uwaga rower
    Kiedy sezon rowerowy w pełni, warto wiedzieć parę rzeczy. Tym bardziej, że niektóre przepisy pozwalają rowerzystom na zbyt wiele, co naraża samego rowerzystę na niebezpieczeństwo. Ale to jest właśnie Polska - ci, którzy ...