Nissan Primera 99r kombi B+G

19 Mar 2010, 21:00

Koledzy co sądzicie o tym autku proszę przedstawiać za i przeciw - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

19 Mar 2010, 22:26

Przebieg raczej wiadomo że kręcony,wygląda na naprawde zadbanego i bezwypadkowego (a jeśli nawet to dobrze poskładany),z ogłoszenia wynika że gaz został założony zaraz po sprowadzeniu (gwarancja zazwyczaj jest na 2lata),myśle że auto w takim stanie i z takim wyposażeniem jest warte tej ceny i śmiało mozesz sie nim zainteresować.A ode mnie to mi osobiście troche sie nie podoba ta Primera po lifcie ale o gustach sie wkońcu nie dyskutuje :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

20 Mar 2010, 04:24

Ten przebieg właśnie mnie najbardziej ciekawi bo niby jest książka z ostatnim wpisem przy 97tyś a dalej są wpisy w książce przeglądowej LPG co 10tyś no i podobno wnętrze potwierdza przebieg ale wiadomo, że w środku wszystko można wymienić
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

20 Mar 2010, 10:17

Bardzo fajny egzemplarz,bardzo fajnego samochodu..! :wink:
Oczywiście przebieg nieco po korekcie zapewne ale w sumie... całkiem ,całkiem!
Jeśli wszystko jest tam sprawne i jazda próbna nie ujawni mankamentów,to może warto ponegocjowac trochę cenę i zastanowic się nad kupnem.
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

20 Mar 2010, 11:37

W dzisiejszych czasach bez problemu można łatwo podrobić nawet książke serwisową ale tak jak mówie i jak Artur pisze,jesli przy oględzinach i jeżdzie nie znajdziesz nic nie pokojącego to jak najbardziej możesz sie koło niego zakręcić no i cena jest do negocjacji,to może nawet udało by sie go wziąć za 14tys :smile:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

21 Mar 2010, 14:32

No więc tak jazda próbna przebiegła pomyślnie nic nie stukało,pukało, piszczało żadnych odgłosów dochodzących z zawieszenia ABS sprawny, wszystkie szyby jednakowe reflektory przednie oryginalne z 99r jak samochód, w środku tapicerka czysta zadbana jedynie lewarek zmiany biegów może sugerować że było troszkę kręcony ale jeśli już to na prawdę nie wiele. Właściciel udostępnił swój kanał to skorzystałem w silniku żadnych wycieków. W gratisie dostałem letnie dywaniki i komplet rocznych opon no i utargowałem na 14tyś. W drodze powrotnej zrobiłem nim już ponad 400km i sprawuje się świetnie średnio spalił 9,5l/100km przy 120-140km/h na razie jedyny mankament jaki znalazłem to nie działające podświetlenie tylnej rejestracji.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

21 Mar 2010, 16:07

To zakup naprawde udany,szerokości życze :wink:
Barol
Awatar użytkownika

22 Mar 2010, 08:17

Oczywiście także gratuluję,bo auto wygląda na solidne,a do tego z tego co napisałeś reszta również trzyma się w szyku !!!
Spalanie nieduże jak do takiego auta...i to gazu... Chciałbym żeby mój 60 konny potwór spalał tyle samo... :wink:
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna