REKLAMA
Nissan Primera p11 1.8 2000r. liftback
Witam,
mam problem z wejściem do auta..
auto otwierałem cały czas na centralny zamek i nie posiada on zamka, miejsca na kluczyk w drzwiach z przodu nie wiem czemu ale go nie ma.
otóż otworzyłem auto w tygodniu jak zawsze centralnym, wsiadłem do auta, wkładam i przekręcam kluczyk i cisza, nic nie zapaliło i cisza
miałem już taką sytuacje i otworzenie maski poruszenie lekko akumulatora chwile odczekania i auto ruszało bez problemów.
tym razem niestety nie otworzyłem maski, zamknąłem auto od wewnątrz wyszedłem i nie mam teraz jak dostać sie do samochodu.. centralny w ogóle nie reaguje, miejsca na kluczyk z przodu nie mam, jedynie z tyłu na bagażniku jest które nie działa, wsadzam tam kluczyk i nic lekko idzie w prawo i to tyle...
auta nie zostawiłem na światłach więc akumulator rozładowany raczej nie jest, obstawiam że przewód jakiś jest walnięty i nie bierze prądu nic.
Nie mam pojęcia jak sie dostać teraz do samochodu, jeden gość mi napisał że można dać prąd od podłogi tzn, drugi akumulator wejść pod auto, plus podpiąć pod śrubę rozrusznika a minus na bude i powinien dostać prąd i zadziałać, tyle że pewnie trzeba będzie przód lekko podnieść by tam sie dostać, nie znam sie na tym za bardzo stąd moje pytanie.. planuje tak zrobić lecz chce się ostatecznie doradzić czy jest jeszcze jakiś sposób czy to jedyna słuszna opcja.
z góry dzięki za pomoc w razie pytań zdjęć podeśle co moge