REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Powinno to zadziałać jak masz dostęp i udało by Ci się w ten sposób podłączyć. Możesz też spróbować otworzyć maskę przednią żeby dostać się do komory silnika. Nie wiem jak w tym modelu ale w niektórych istnieje taka możliwość jak się trochę pokombinuje.Pawell94 napisał(a):jeden gość mi napisał że można dać prąd od podłogi tzn, drugi akumulator wejść pod auto, plus podpiąć pod śrubę rozrusznika a minus na bude i powinien dostać prąd i zadziałać, tyle że pewnie trzeba będzie przód lekko podnieść by tam sie dostać
ja widzę jeszcze trzecią nie dokręcona klema, to by wyjaśniało dlaczego przy ostatnim poruszaniu aku auto ożyło. Można by spróbować się podłączyć pod światełko od tablicy rej. W niektórych autach to działa.Rokiko napisał(a):Wracając do braku prądu to masz akumulator w kiepskim stanie lub druga opcja coś kradnie prąd kiedy auto jest w stanie spoczynku.
Rokiko napisał(a):Sprawdzałeś czy w klamce od kierowcy nie ma takiej zaślepki którą wyłamuje się w razie awarii, a pod spodem powinien być normalny zamek którym otworzysz drzwi.
Kao napisał(a):Można by spróbować się podłączyć pod światełko od tablicy rej. W niektórych autach to działa.
Pawell94 napisał(a):w jaki sposób to zrobić?