Cześć
Jeśli chcesz kupić obojętnie jakie auto to zacznij od upatrzenia sobie ogłoszenia w którym jest
VIN lub Handlarz ci go poda zawsze możesz sprawdzić na stronach które dekodują Vin za np. 50 zł. Pojedź do gościa i weź auto na stację diagnostyczną zapłacisz parę groszy a będziesz wiedział jaki stan.
Odnośnie Qashqaia (Ja posiadam J10 2009 rok w gazie ) Bolączki :
1. Po pewnym czasie może szwankować blenda na klapie bagażnika , łapiemy ją aby otworzyć po prostu odrywa się ,łamie ale są poradniki i zestawy naprawcze.
2. Klamki w drzwiach mogą także szwankować ( możesz zobaczyć na internecie o co chodzi - wymiana też banalna)
3. Dla mnie przy większych prędkościach szum (100km/h + )
4. Dla mnie hałas w nadkolach jak jest mokro po prostu deszcz odbija się od nich.
5. Jeśli chodzi o LPG jeśli patrzysz na komputer pokładowy i liczysz na to ze będzie Ci pokazywać ile zostało do tankowania km to nie zobaczysz. Komputer będzie się gubił bo nie wie na jakim paliwie będzie jechał Wiec jak będzie lpg to wskaźnik który ci zamontują będzie twoim wyznacznikiem ilości gazu lub po czasie będziesz wiedział ile km przejedziesz na zbiorniku. A od Benzyny jest słupek po lewej na komputerze który wszystko ok pokazuje.
6.Siłowniki otwierania bagażnika mogą z biegiem czasu nie dawać rady ( 50 zł nowe i po problemie )
7.Jeśli chodzi o Kaśkę to tak jak wyżej pisali sprawdzić zawieszenie najlepiej tylnie wachacze.
To takie kosmetyczne sprawy ale zawsze coś
Najlepiej wejść do niego i sprawdzić szyby wszystkie czy się opuszczają , klimatyzacją się pobawić , otworzyć wszystkie drzwi z tyłu masz LOCK taki w drzwiach jak do przesuniesz to dziecko nie otworzy drzwi . Najważniejsze przejedź się ale powyżej 100 km/h i zobacz czy Ci wszystko pasuje
Moja Żona jeździ po mieście i jest bardzo zadowolona
Wysoka pozycja za kierownicą
Lubi krawężniki
Zobacz też na nissan klub pomogą Ci