Nissan Terrano 3.0 TDI drżenie silnika

15 Lis 2012, 09:37

Witam !

Mam pewien problem z moim Terrano(jest to wersja 3.0 TDI rocznik 2002). Otóż przy ruszaniu z małych obrotów samochód ma duże drgania, które są przenoszone na nadwozie i jest to odczuwalne w trakcie jazdy. Kiedy wkręci się na wyższe obroty(powyżej 2000) to problem znika. Moje pytanie brzmi czy miał ktoś kiedyś podobny problem i czy ktoś wie jak się go pozbyć ? Ewentualnie czy ma to jakiś wpływ na pracę/żywotność silnika ? Bardzo proszę o pomoc :)
torren19
Obserwowany

Auto: Nissan terrano
Paliwo: Diesel

15 Lis 2012, 10:13

jeszcze nie dawno było lepiej, nie ?
chyba dwumasa ma dość :mrgreen:
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

15 Lis 2012, 11:43

nie, tak było cały czas z takim czymś go nabyłem, jakieś inne pomysły czy to na pewno dwumasa ?
torren19
Obserwowany

Auto: Nissan terrano
Paliwo: Diesel

18 Gru 2012, 21:52

Sprawdż poduszki zawieszania silnika i skrzyni biegów bo tam chyba siedzi Twój problem. :piwo:
akara
Nowicjusz

Miejscowość: zachodniopomorskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Kiedy używać świateł przeciwmgłowych i o czym pamiętać?
    Zamglony krajobraz może wyglądać malowniczo, ale ograniczona widoczność znacząco utrudnia bezpieczną jazdę. Jak jeździć w takich warunkach? Kiedy włączyć światła przeciwmgłowe? Nie zawsze obecność mgły oznacza, że powinniśmy ...