Nissan Terrano II - opinie....

20 Kwi 2006, 21:19

Cześć,

Co sądzicie o tym Nissanie terreno II zastanawiam sie nad kupnem, ogladalem to autko i podoba mi sie :) ale nie wiem jak sprawy sie maja pod wzgledem technicznym jak sie sprawuje na trasie no i czy da sie nim pojechać w teren ;p pozdro...
Gość

01 Lut 2007, 15:47

,,ogladalem to autko i podoba mi sie " Podoba ci sie Nssan Terrano II :shock: czlowieku dwujke spieprz.... jak ja nie moge wyglada jak SUV o wlasciwosci jezdne tego autk mnie nie pytaj moge ci tylko powiedzieć ze auto jeste obrzydliwe w porownaniu do poprzednika (sam mam Terrano I). Zmień o nim zdanie przyjzyj mu sie z bliska jego ksztalty sa okropne jest strasznie zbite konstruktorzy skrzywdzili nazwe Terrano. Pozdro jak sie ze mna nie zgadzasz to znaczy ze masz cos nie tak z gustem sputaj sie KARSTON jednego z urzytkownikow tego forum on na bank sie ze mna zgodzi i powie ci wszystko o Terrano II
lasty
Początkujący

Miejscowość: z laptopka :D

01 Lut 2007, 16:14

lasty napisał(a):(...) jak sie ze mna nie zgadzasz to znaczy ze masz cos nie tak z gustem...

Oj, nieładnie tak pisać! Pomijam ortografię i interpunkcję, dgyż to świadczy o Twoim lenistwie i braku szacunku dla współforumowiczów, ale jeśli chodzi o gusty... To jest takie bardzo mądre powiedzenie - o gustach się nie dyskutuje. Ciekaw jestem jak Ty byś się poczuł gdybym napisał, że Twoja Kobieta (Dziewczyna/Narzeczona/Żona/Kochanka) jest brzydka jak noc, a jak sie ze mna nie zgadzasz to znaczy ze masz cos nie tak z gustem... :?: :!: Oczywiście nie napisałem tego jako stwierdzenie, tylko jako przykład, więc nie bierz sobie tego do serca...

Ale popraw się Kolego... ;)
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990

01 Lut 2007, 16:29

Anonymous napisał(a):(...) jak sie sprawuje na trasie no i czy da sie nim pojechać w teren...
No cóż, w trasie podobno całkiem niezły - to zdanie mojego sąsiada. Natomiast w terenie... Zależy co masz na myśli mówiąc "teren", bo każdy ma inne wyobrażenie w tym względzie. Więc powiem trochę z innej strony - odkąd jeżdże w terenie z TerranoII spotkałem się raz (Palma Trophy '2005). Jakoś sobie radził, ale i jazda była "lajtowa". Częściej (ale też na lajtowych imprezach) widuję Forda Maverica (to bliźniak Tyrana II) i nawet sobie radzi ładnie... Jeśli nie przewidujesz "błota po klamki", rockcrowlingu, czy innych zabaw w tych klimatach to auto powinno Cię zadowolić. Japończyk (Nissan) powinien być bardziej niezawodny niż (nawet bardzo podobny) amerykaniec (Ford) - to wiem z doświadczenia...
Pozdr
fourup
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

01 Lut 2007, 21:19

lasty napisał(a): jak sie ze mna nie zgadzasz to znaczy ze masz cos nie tak z gustem

Kolejny przykład Twojej buty i złego zachowania. Nie zagrzejesz chyba zbyt długo na tym forum.. kultura tu to podstawa. :roll:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

04 Mar 2007, 18:49

kolo LASTY jest banalny do potegi chyba nie wie co mowi samolob paskudny
duplikat
Nowicjusz

Miejscowość: Błażowa (koło Rzeszowa)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
    Duże Toyoty w małej skali, ciekawe modele RC
    Jak zostać mistrzem Polski w rajdach terenowych? Najlepiej zacząć od Toyota Adventure Rally Mistrzostw Polski Modeli RC w Rajdach Terenowych. Okazuje się, że każdy może mieć dakarowego potwora w stylu Hiluxa, którym ...

27 Mar 2007, 20:23

II terrano jest nawet niezła. A który rocznik? I jakie dane tech itp? A może podzielisz się ceną to będę bardziej wiedział czy warto?

pzdr
mikado11
Nowicjusz

21 Kwi 2007, 10:35

Nie wiem czy mogę sie wypowiedzieć w tej kwestii, ale mój Tata posiada Nissana terrano 2004 3.0TD. Z tego co widzę samochody te wyglądają tak samo ( o ile nie sa te same) i sprawa jest nastepująca: dośc dużo nim jeżdże i opinia moja jest taka: chodzi nawet nieźle dobre przyspieszenie itd jazda w terenie jest bardzo przyjemna, na autostradzie oraz na nowych (równych drogach) również jest przyjemna, natomiast tragiczna jest jazda w koleinach co w Polsce jest rzeczą normalną, samochód jezdzi na boki z racji tego jakie ma zawieszenie jest jakby hmm "luźny" jeżdzi od prawej do lewej - co mi się niezbyt podoba. reszta jest ok. Gdyby wziąć ednak pod uwagę że kolein bedzie coraz mniej :) autko jest godne polecenia:)
roszej
Nowicjusz

21 Kwi 2007, 15:33

a jak z awaryjnością - to mnie interesuje najbardziej
Coś było robione, co się psuje nagminnie itp. ;)
WitP_tsaJ4145
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk/kujawsko-pomorskie

21 Kwi 2007, 22:18

po 60tysiącach km u nas jak narazie tylko odklejona tylna szyba, czujnik cisnienia oleju, i jeszcze coś nie wiem jak inni uzytkownicy ale strasznie ciężko zamykaja sie przednie drzwi lewe i prawe (moze ze sa ciężkie) ale trzeba naprawde mocno trzasnąć:)
roszej
Nowicjusz

23 Kwi 2007, 07:01

roszej napisał(a):(...) strasznie ciężko zamykaja sie przednie drzwi lewe i prawe (moze ze sa ciężkie) ale trzeba naprawde mocno trzasnąć:)

Wystarczy podregulować zawiasy i/lub zaczep zamka drzwi...

A przy okazji - obejrzyj dokładnie ramę i miejsca mocowania budy do ramy - to nie jest norma, że się drzwi ciężko domykają...
Pozdr
fourup
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

23 Kwi 2007, 22:05

Witam, oczywiście nie jest normą ciężkie zamykanie się drzwi. Jestem Szczęśliwym posiadaczem Nissanka od jakiegoś miesiąca, jedyny problem z tymi autkami to skrzynie biegów, jak zacznie coś w niej szumieć nie czekaj jeźdź do mechanika niech przeglądnie, może wymieni olej, bo jak siądzie t klęska, a tak poza tym auto jest OK.
pozdrawiam
Było TerranO II, 1994, 3d, 2,4 benz + gaz jest JeeP Grand Cherokee 3,1 TD
duplikat
Nowicjusz

Miejscowość: Błażowa (koło Rzeszowa)

01 Maj 2007, 14:58

Witam serdecznie wszystkich! :D Wczoraj zakupilem Forda Mavericka 95r.3d ale dopiero w sobote bede go mial w w domu,to jest chyba odpowiednik terrano II i mam kilka pytan. Czy maverick posiada swiece zarowe i jak je sie wlacza??, i ile on ma w koncu koni??(2.7TD)za wszelkie odpowiedzi z gory dziekuje :D
Piotru$
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: lubelskie

13 Lip 2008, 19:15

witam mam terrano II z 2001r i jestem bardzo zadowolony nic sie nie psuje na trasie jeżdzi sie w miare ale to nie jest wyścigówka a w terenie jest bomba na rajdach krakowskich idzie zdobyć jedno z pierwszych miejsc zależy jeszcze dużo od umiejętności moim zdaniem jest to jeden z lepzszych wozów terenowych polecam
fenix26
Nowicjusz

19 Cze 2009, 22:15

Gorąco Polecam Ten Samochód :PP Naprawde Bardzo dobrze radzi sobie na jezdni jak i w błotku :P Ja mam ten samochód z rocznika 1999 i zmienilem opony na 235/75 R15 INSA TURBO SAHARA !! Samochód radzi sobie nawet bardzo dobrze . Tylko jest troche niski i trzeba go podnieść i wtedy to auto radzi sobie swietnie :P Pozdro
Talaga12
Nowicjusz

Miejscowość: Smolice