Nissan terrano

07 Sty 2011, 00:41

[link do oferty na Allegro wygasł]

czego można się spodziewać po tym aucie, i za taką cenę?
czy niecałe 6 tys, to nie za mało, za takie auto?
eddie2
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

07 Sty 2011, 00:59

auto do ciągania przyczepy... kiedyś
ale jak olej w automacie zmieniano i w silniku, rama względnie w 1 kawałku to reszte można naprawiać ;) terano jako autko bardzo fajne i podatne na przystosowanie turystyczne
ja kupiłem w tym roku za niecałe 6000 Montereya :mrgreen: więc wiesz wszystko można tylko trzeba chcieć i trafić :wink:
na peno w idealnym stanie technicznym nie jest, ale jak mocno wyeksplatowany to niestety musisz sprawdzić sam,
zabierz do mechanika na dobre sprawdzenie mechaniki będziesz wiedział co i jak :wink:
ogólnie silnik ma mieć równą kompresje, automat ciągnąć bez cudów, zmieniać biegi bez szarpania :wink: a zawiecha jak skrzypi to sworznie jak stuka to tuleje jak buja to amory ;) auto nie ma stukać bujać się ani nic takiego, jak ktooś mówi że tak ma bo to terenówka to nie prawda :evil: ma jechać normalnie sztywno ale wybierać nierówności :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

07 Sty 2011, 15:27

Weź pod pachę kogoś kto zna się na terenówkach i jedz go obejrzeć. Terrano mają leprzą opinię niż terrano II a silnik V6 zbiera same pochwały. Nie będzie tak dzielny jak patrol ale w lekkim terenie da radę :wink: A i na drodze będzie minimum komfortu :wink:
nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem... ;)
BRODATY
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Muhlhausen ;)
Auto: Nissan Terrano II
Silnik: 2.4 KA24E 124KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

07 Sty 2011, 16:17

Sprawdź dobrze rame szczególnie z tyłu lubi gnić jak w Pajero. Jeśli do normalnej jazdy po nieutwardzonych drogach + asfalto to fajna opcja, V6 już sobie radzi z tym autkiem, a tak jak @Pocieszny pisze, do turystyki (nawet tej cięższej) się nadaje :wink:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel

10 Sty 2011, 01:32

Klasyka wśród terenówek i nawet po dobrych pieniądzach... szkoda tylko, że TYLE pali :D
themajsterman
Nowicjusz

Miejscowość: z drogi

10 Sty 2011, 03:22

16 to wcale nie tak dużo :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Filmy szpiegowskie Toyoty Supry z toru Nürburgring
    Szpiegowski film z testów Toyoty Supry na torze Nurburgring. Tył auta przypomina koncepcyjny supersamochód Toyota FT-1. Premiera flagowego auta sportowego Toyoty jest przewidywana na 2018 r., rok po debiucie ...

10 Sty 2011, 11:48

i Terrano to jeden z pierwszych przedstawicieli klasy uSUVionych terenówek :mrgreen:
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel