NISSAN X TRAIL

20 Sty 2012, 23:50

WITAM OD PEWNEGO CZASU MYŚLĘ O KUPNIE AUTA TERENOWEGO, Z SILNIKIEM BENZYNOWYM, W KTÓRYM SPRAWDZI SIĘ INSTALACJA GAZOWA. SZUKAŁAM I WILE DOBREGO DOWIEDZIAŁAM SIĘ O X TRIALU. JAKIE SĄ WASZE OPINIE NA TEN TEMAT? NIESTETY TO AUTO W OFERCIE, W MOJEJ OKOLICY MA GŁÓWNIE AUTOHANDEL Z OSOWY MAX, ZA KTÓRYM CIĄGNIE SIĘ ZŁA OPINIA.
iwona29011
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

21 Sty 2012, 13:34

MYŚLĘ O KUPNIE AUTA TERENOWEGO, Z SILNIKIEM BENZYNOWYM, W KTÓRYM SPRAWDZI SIĘ INSTALACJA GAZOWA. SZUKAŁAM I WILE DOBREGO DOWIEDZIAŁAM SIĘ O X TRIALU

sorry to nie auto terenowe, choć może mieć troche wieksze koła
zalezy po czym i jak ma jeżdzić ??

nie znam autohandlu - który nie wciska kitu :mrgreen: i to niezależnie od której strony Odry :mrgreen:
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

21 Sty 2012, 15:06

jeśli ma byćto terenówka, wygodne jak osobówka i w benie to X-terra :wink:
ale na spalanie poniżej 15 nie licz :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

22 Sty 2012, 15:15

witaj
x - rewalacja ,samochód bardzo dobry, jednak te silniki (jak wszystkie japończyki) nie nadają się do gazu - żaden rzetelny mechanik nie podejmie się takiej roboty. lepiej kup diesla 2,2 dci do 2007 (silniki japońskie, bez pomocy renaulta), albo jeszcze lepiej do 2005 (bez dpf).
lookasoo
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 12 1999
Auto: Seat Ibiza II 1,4 '96

23 Sty 2012, 00:09

nie wiem kto Ci takich bzdur o japończykach nagadał :mrgreen: ale do zagazowania nadają się w zasadzie wszytkie silniki nissana :wink: w tym diesle też :mrgreen:
zwłaszcza V6 bardzo dobrze znoszą LPG
problemem są silniki robione przez renault a nei przez datsuna/nissana
pocieszny
Forumowicz VIP

27 Sty 2012, 19:57

wystarczy wejśc na pierwsze lepsze forum nissana:

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/63689-chcesz-kupic-x-traila-pytaj-tutaj/page__st__40

piszą użytkownicy i mechanicy ;)

pozdrawiam
lookasoo
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 12 1999
Auto: Seat Ibiza II 1,4 '96
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Targi TTM 2019
    Dla każdego mechanika i właściciela warsztatu targi branżowe to dobra okazja do obejrzenia najnowszych produktów i urządzeń do codziennej pracy. W jednym miejscu można zobaczyć, dotknąć, porozmawiać z producentem, ...

27 Sty 2012, 20:27

taaa mam w domu 3 japonczyki wszytkie zagazowane i benzyny i diesel :mrgreen:
pałętał się w firmie X-trail w LPG i w dieslu, w dieslowym wybuchł silnik bardzo efektownie na autostradzie, bena dociągneła do 400kkm na LPG i poszła do ludzi, z tego co wiem śmiga dalej :wink:
pocieszny
Forumowicz VIP