Nowa antena shark (ta lepsza) biała niedostępna?

17 Lip 2019, 13:54

Siema,
Poszukuje anteny shark ale tej lepszej wersji, całej, nie nakładki.
Np. takiej https://multisort.pl/product/Antena-samochodowa-SHARK-AM_FM-DIN-czarny-12VDC,17800.html
Muszę się dopytać czy by pasowała do mojej Kia Sportage 3 ale chciałbym bardzo białą a w żadnej hurtowni nie widzę, tylko czarne. Znalazł ktoś może i zamawiał? Czy mogę po prostu dobrać lakier w sprayu i potem "szprejem" pomalować na biało?
cycu2007
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
Auto: Kia Sportage III
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

17 Lip 2019, 16:03

cycu2007 napisał(a):Poszukuje anteny shark ale tej lepszej wersji, całej, nie nakładki
Czy one są lepsze może bardziej wytrzymałe. Jak nigdzie nie możesz takiej znaleźć to kup czarna i pomaluj. Ten link co podałeś to też jest raczej nakładka nie ma żadnej informacji o tym że to coś innego no i to samo na allegro jest trzy razy tańsze.

Kup sobie taką oryginalna z Toyoty [link do oferty na Allegro wygasł]
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

18 Lip 2019, 12:55

to tak wszystkie pasują, nawet z innych marek?
np. taka ale z wersji IV?
[link do oferty na Allegro wygasł]
cycu2007
Nowicjusz

18 Lip 2019, 12:58

cycu2007 napisał(a):to tak wszystkie pasują, nawet z innych marek?
kwestia odpowiedniego podłączenia kabelków bo kostki na pewno nie będą pasowały.
cycu2007 napisał(a):np. taka ale z wersji IV?
Tu to samo ale masz od Kia więc myślę że to by było najlepsze wyjście.
Cichy77
Forumowicz VIP

18 Lip 2019, 13:53

Troche mi szkoda tych 200zł :) Może orientujesz się czy np. taka [link do oferty na Allegro wygasł] antena już jest w porządku?
cycu2007
Nowicjusz

19 Lip 2019, 11:50

Tamta kosztuje bo oryginalna, ale tu najważniejszy jest odbiór i moim zdaniem ta też spełni twoje oczekiwania. Będziesz musiał ją jednak pomalować co podniesie koszt.
Cichy77
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Suzuki Jimny
    Mała terenówka Suzuki była już kiedyś dostępna ze zdejmowanym dachem. Ale najnowsza odsłona modelu, która ostatnio skradła serca wielu kierowców, nie doczekała się dotąd takiej odsłony. Są jednak spore ...

19 Lip 2019, 13:26

Już patrzyłem, lakier nie wyjdzie jakoś drogo ale poczytałem o tej wyżej i niestety piszą że gubi sygnał :/ muszę coś trwalszego poszukać. Jak masz jakiś zaufany sklep to poleć :)
cycu2007
Nowicjusz

19 Lip 2019, 15:33

Myślę, że mocniejszej nie znajdziesz bo 25dB do całkiem mocna antena jedyne co można to zastosować dodatkowo jakiś wzmacniacz sygnału który powinien pomóc.

W sklepie jak znajdziesz antenę do około 150zł to może okazać się że będzie to samo co tu więc chyba szkoda czasu.
Cichy77
Forumowicz VIP

19 Lip 2019, 16:32

A taka nie jest lepsza? Sklep polecają na forach samochodowych
https://multisort.pl/product/Antena-samochodowa-SHARK-AM_FM-DIN-czarny-12VDC,17800.html
Jak taki wzmacniacz sygnału zastosować?
cycu2007
Nowicjusz

08 Sie 2019, 13:24

To już chyba lepiej na stronie firmy która jest producentem lub sprowadza takie anteny tam jest taniej https://pl.4carmedia.com/category/anteny-samochodowe-gps-i-gsm/26/1/product.symbol-asc-grid-16?phrase=shark
cycu2007 napisał(a):Jak taki wzmacniacz sygnału zastosować?
Wpinasz go bezpośrednio w kabel antenowy jak przedłużkę takiego kabla i już. Prosta sprawa.
Cichy77
Forumowicz VIP