Nowa antena shark (ta lepsza) biała niedostępna?

17 Lip 2019, 13:54

Siema,
Poszukuje anteny shark ale tej lepszej wersji, całej, nie nakładki.
Np. takiej https://multisort.pl/product/Antena-samochodowa-SHARK-AM_FM-DIN-czarny-12VDC,17800.html
Muszę się dopytać czy by pasowała do mojej Kia Sportage 3 ale chciałbym bardzo białą a w żadnej hurtowni nie widzę, tylko czarne. Znalazł ktoś może i zamawiał? Czy mogę po prostu dobrać lakier w sprayu i potem "szprejem" pomalować na biało?
cycu2007
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
Auto: Kia Sportage III
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

17 Lip 2019, 16:03

cycu2007 napisał(a):Poszukuje anteny shark ale tej lepszej wersji, całej, nie nakładki
Czy one są lepsze może bardziej wytrzymałe. Jak nigdzie nie możesz takiej znaleźć to kup czarna i pomaluj. Ten link co podałeś to też jest raczej nakładka nie ma żadnej informacji o tym że to coś innego no i to samo na allegro jest trzy razy tańsze.

Kup sobie taką oryginalna z Toyoty [link do oferty na Allegro wygasł]
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

18 Lip 2019, 12:55

to tak wszystkie pasują, nawet z innych marek?
np. taka ale z wersji IV?
[link do oferty na Allegro wygasł]
cycu2007
Nowicjusz

18 Lip 2019, 12:58

cycu2007 napisał(a):to tak wszystkie pasują, nawet z innych marek?
kwestia odpowiedniego podłączenia kabelków bo kostki na pewno nie będą pasowały.
cycu2007 napisał(a):np. taka ale z wersji IV?
Tu to samo ale masz od Kia więc myślę że to by było najlepsze wyjście.
Cichy77
Forumowicz VIP

18 Lip 2019, 13:53

Troche mi szkoda tych 200zł :) Może orientujesz się czy np. taka [link do oferty na Allegro wygasł] antena już jest w porządku?
cycu2007
Nowicjusz

19 Lip 2019, 11:50

Tamta kosztuje bo oryginalna, ale tu najważniejszy jest odbiór i moim zdaniem ta też spełni twoje oczekiwania. Będziesz musiał ją jednak pomalować co podniesie koszt.
Cichy77
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    BMW Night Vision - dynamiczne oświetlenie punktowe
    BMW Night Vision, system wspomagania kierowcy z programu BMW ConnectedDrive znacząco przyczynia się do zmniejszenia ryzyka wypadku w czasie jazdy po zmroku. Dzięki dynamicznemu oświetleniu punktowemu (BMW Dynamic Light Spot), ...

19 Lip 2019, 13:26

Już patrzyłem, lakier nie wyjdzie jakoś drogo ale poczytałem o tej wyżej i niestety piszą że gubi sygnał :/ muszę coś trwalszego poszukać. Jak masz jakiś zaufany sklep to poleć :)
cycu2007
Nowicjusz

19 Lip 2019, 15:33

Myślę, że mocniejszej nie znajdziesz bo 25dB do całkiem mocna antena jedyne co można to zastosować dodatkowo jakiś wzmacniacz sygnału który powinien pomóc.

W sklepie jak znajdziesz antenę do około 150zł to może okazać się że będzie to samo co tu więc chyba szkoda czasu.
Cichy77
Forumowicz VIP

19 Lip 2019, 16:32

A taka nie jest lepsza? Sklep polecają na forach samochodowych
https://multisort.pl/product/Antena-samochodowa-SHARK-AM_FM-DIN-czarny-12VDC,17800.html
Jak taki wzmacniacz sygnału zastosować?
cycu2007
Nowicjusz

08 Sie 2019, 13:24

To już chyba lepiej na stronie firmy która jest producentem lub sprowadza takie anteny tam jest taniej https://pl.4carmedia.com/category/anteny-samochodowe-gps-i-gsm/26/1/product.symbol-asc-grid-16?phrase=shark
cycu2007 napisał(a):Jak taki wzmacniacz sygnału zastosować?
Wpinasz go bezpośrednio w kabel antenowy jak przedłużkę takiego kabla i już. Prosta sprawa.
Cichy77
Forumowicz VIP