Nowa dwumasa i ten sam problem

05 Wrz 2019, 19:09

Witam zacznę w skrócie od początku. Dwa lata temu kupiłem Seata Leona 2 1.9 TDI z 2008r, 4 miesiące temu po przejechaniu przez ze mnie około 24tys km silnik zaczął mocno drgać na wolnych obrotach i z okolic sprzęgła zaczął wydobywać się metaliczny dźwięk. Mechanik zdiagnozował uszkodzoną dwumase więc kazałem mu ją wymienić i tak za trzy dni miałem już wymienione cały komplet sprzęgła wraz z dwumasą firmy luk, po wymianie wszystkie problemy ustały jednak nie na długo. Przejechałem około 4-5 tys km i zaczęły się znowu te same problemy czyli silnik zaczął bardzo mocno drgać i zaczęły wydobywać się głośne dźwięki z okolic sprzęgła. Mam teraz pytanie czy to możliwe że po tak krótkim czasie znowu uszkodziła by się dwumasa? I jak wygląda reklamacja, czy trzeba demontować całe sprzęgło, odesłać i czekać kilka tygodni na decyzję czy z miejsca to wymieniają? Miał ktoś z was doczynienia z taką reklamacją?
PanJanusz
Nowicjusz

05 Wrz 2019, 21:11

nic nie ma z miejsca, muszą to sprawdzić, najlepiej zadzwoń i powiedz że nie możesz pozwolić sobie na taki przestój. Tym razem założył bym sztywniaka i nie bawił się w 2 masy
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak przygotować się do podróży kamperem?
    Jeśli chcesz podróżować całą rodziną lub z przyjaciółmi to całą masę pozytywnych wrażeń dostarczy jazda z przyczepą kempingową lub kamperem. Gdy czujemy zmęczenie, lub spodoba nam się okolica – spędzamy ...