Nowe auto dla osoby wysokiej - do 100 tys.

29 Sty 2022, 17:17

Cześć Wszystkim! Zakładam tu temat po raz pierwszy, jestem totalnym nowicjuszem w temacie samochodów, ale zamierzam wziąć w leasing nowe auto. Przymierzałam się do kilku samochodów (w automacie i lekkiej hybrydzie) na prowadzeniu jest na razie Kia Stonic i... Suzuki Ignis : ) Suzuki Ignis wg mnie samochodem super wygodnym po względem siedzenia i zajmowanej pozycji (prostej niż bardziej leżącej) w przypadku osoby wysokiej, widoczność jest tam również nieporównywalnie lepsza niż w innych samochodach. Ale zdaję sobie sprawę z minusów tego samochodu.

Czy ktoś z Forumowiczów jest w stanie polecić samochód dla osoby wysokiej? Z góry bardzo dziękuję
aga987
Nowicjusz

29 Sty 2022, 17:53

Duster :ok:
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

29 Sty 2022, 18:22

franccc napisał(a):Duster

Bez przesady. W środku, jak już się zajmie miejsce za kierownicą, to jest nawet dobrze. Ale samo wsiadanie było duuuużo lepsze w Outlanderze. Tam wchodziłem prawie na stojąco, a w Dusterze muszę się nieco schylić(176cm wzrostu) :lol: :lol: :lol: Za to mega wygodnie wsiada się do Forda Couriera żony, wygodniej nawet niż w Outlanderze, bo próg niższy. Myślę, że Courier to bardzo niedocenione auto, a żona jest z niego niezwykle zadowolona.
Wiadomo, że wygląda jak wygląda, ale jeżeli chodzi o wygodę, to wygodniejszego i przestronniejszego małego auta nie widzę.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

29 Sty 2022, 18:34

Wszystko zależy od tego ile wzrostu ma "wysoka" osoba...bo zaraz się okaże, że 185 :mrgreen:
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

29 Sty 2022, 19:10

No tak, 185 :)
aga987
Nowicjusz