Nowe auto dla osoby wysokiej - do 100 tys.

29 Sty 2022, 17:17

Cześć Wszystkim! Zakładam tu temat po raz pierwszy, jestem totalnym nowicjuszem w temacie samochodów, ale zamierzam wziąć w leasing nowe auto. Przymierzałam się do kilku samochodów (w automacie i lekkiej hybrydzie) na prowadzeniu jest na razie Kia Stonic i... Suzuki Ignis : ) Suzuki Ignis wg mnie samochodem super wygodnym po względem siedzenia i zajmowanej pozycji (prostej niż bardziej leżącej) w przypadku osoby wysokiej, widoczność jest tam również nieporównywalnie lepsza niż w innych samochodach. Ale zdaję sobie sprawę z minusów tego samochodu.

Czy ktoś z Forumowiczów jest w stanie polecić samochód dla osoby wysokiej? Z góry bardzo dziękuję
aga987
Nowicjusz

29 Sty 2022, 17:53

Duster :ok:
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

29 Sty 2022, 18:22

franccc napisał(a):Duster

Bez przesady. W środku, jak już się zajmie miejsce za kierownicą, to jest nawet dobrze. Ale samo wsiadanie było duuuużo lepsze w Outlanderze. Tam wchodziłem prawie na stojąco, a w Dusterze muszę się nieco schylić(176cm wzrostu) :lol: :lol: :lol: Za to mega wygodnie wsiada się do Forda Couriera żony, wygodniej nawet niż w Outlanderze, bo próg niższy. Myślę, że Courier to bardzo niedocenione auto, a żona jest z niego niezwykle zadowolona.
Wiadomo, że wygląda jak wygląda, ale jeżeli chodzi o wygodę, to wygodniejszego i przestronniejszego małego auta nie widzę.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

29 Sty 2022, 18:34

Wszystko zależy od tego ile wzrostu ma "wysoka" osoba...bo zaraz się okaże, że 185 :mrgreen:
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

29 Sty 2022, 19:10

No tak, 185 :)
aga987
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

30 lat minęło... Renault Safrane
    Odkąd Renault Safrane pojawiło się na rynku, zastępując Renault 25 minęło już ponad 30 lat. Samochód po raz pierwszy został zaprezentowany na salonie w Genewie w 1992 roku. Renault Safrane było produkowane przez 8 ...