Tak myślałem, że strasznie namieszam
![Uśmiechnięty :)]()
Z kupnem nowego (lub używanego), ale z takim silnikiem i wyposażeniem co bym chciał - wstrzymuję się na ok. rok. Więc propozycji na ok 60k zł nie podawajcie, bo szkoda Waszego wysiłku.
Nie ma sensu zmuszać się i kupować samochód za jakieś 60k i żeby mnie w połowie zadowolił i nie mogę teraz kupić takiego, który by mi odpowiadał, bo bym popadł w czarną dziurę finansową. Więc nowy odkładam na później, ale że samochód jest mi potrzebny (obecnego zaraz mieć nie będę), to chcę kupić coś dość tanio (tak do 15-20k zł, corsa c nawet około 10) i co by mi pojeździło przez ten rok (niech wytrzyma chociaż ok. 20-30 tys km), potem przejdzie w ręce rodziny lub to sprzedam.
Na razie przejrzałem wiele ofert używanych i poprzeczkę ustawia Corsa C (GSi, czy sport) 1.8 125KM (ew. 1.7CDTI), nie chciałbym nic z gorszym silnikiem (+ nie na gaz, ostatecznie diesel), samochód ogólnie mi się podoba (w zasadzie wygląda jak prawie jak punto
![Uśmiechnięty :)]()
, no i ładniejszy niż corsa d na mój gust), ma tam te podstawowe rzeczy jak klimatyzacja, radio z cd, alarm. Niestety jest ten problem, że większość używanych aut jest albo bita, albo odnawiana do sprzedaży, albo po przeróbkach. Takich z salonu z PL w zasadzie jest bardzo mało.
Jak znajdę coś, co by mnie zainteresowało, to podam linki, abyście zobaczyli, czy warto.
EDIT: Jeszcze się zastanawiam nad Ibizą II FL lub może III.