Nowe auto dla wysokiej osoby.

29 Lis 2012, 15:06

Tak myślałem, że strasznie namieszam :)
Z kupnem nowego (lub używanego), ale z takim silnikiem i wyposażeniem co bym chciał - wstrzymuję się na ok. rok. Więc propozycji na ok 60k zł nie podawajcie, bo szkoda Waszego wysiłku.
Nie ma sensu zmuszać się i kupować samochód za jakieś 60k i żeby mnie w połowie zadowolił i nie mogę teraz kupić takiego, który by mi odpowiadał, bo bym popadł w czarną dziurę finansową. Więc nowy odkładam na później, ale że samochód jest mi potrzebny (obecnego zaraz mieć nie będę), to chcę kupić coś dość tanio (tak do 15-20k zł, corsa c nawet około 10) i co by mi pojeździło przez ten rok (niech wytrzyma chociaż ok. 20-30 tys km), potem przejdzie w ręce rodziny lub to sprzedam.
Na razie przejrzałem wiele ofert używanych i poprzeczkę ustawia Corsa C (GSi, czy sport) 1.8 125KM (ew. 1.7CDTI), nie chciałbym nic z gorszym silnikiem (+ nie na gaz, ostatecznie diesel), samochód ogólnie mi się podoba (w zasadzie wygląda jak prawie jak punto :) , no i ładniejszy niż corsa d na mój gust), ma tam te podstawowe rzeczy jak klimatyzacja, radio z cd, alarm. Niestety jest ten problem, że większość używanych aut jest albo bita, albo odnawiana do sprzedaży, albo po przeróbkach. Takich z salonu z PL w zasadzie jest bardzo mało.
Jak znajdę coś, co by mnie zainteresowało, to podam linki, abyście zobaczyli, czy warto.

EDIT: Jeszcze się zastanawiam nad Ibizą II FL lub może III.
Wysoki
Nowicjusz

Auto: Skoda Fabia II
Silnik: 1.2 TSI 105KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

29 Lis 2012, 17:30

Jakbyście mogli zerknąć:
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł]
[link do Otomoto wygasł] - dziwne zawieszenie?
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

1.8 są rzadziej spotykane, a te silniki 1.4 mnie nie przekonują :(
Wybrałem te ogłoszenie ze wszystkich możliwych. Może będzie pośród nich coś wartego uwagi.
Wysoki
Nowicjusz

29 Lis 2012, 19:56

Wiem że trochę zmieniłes zdanie co do kupna auta ale ja bym się przyjrzał renault megane rs. Trzeba dac z 70. Ale chwala te auto. W auto świat wygrało porównanie z astra opc.

Pewnie bys coś wytargowal . Auto na gwarancji . Mały przebieg, sprzedaje salon. :). Chyba warto się zainteresować. 250 km . Chyba wystarczająca moc :)
fizzy12
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Auto: Kia Ceed SW
Silnik: 1.6 GDI 135 km
Typ: Kombi

01 Gru 2012, 10:12

Mocy aż za nadto, tak ze 160-180 wystarczy :)
No, ale niestety, w tej chwili nie mogę wziąć na siebie takiego obciążenia jakim jest samochód za 70-80k.

Poszukam sobie czegoś w miarę fajnego i dynamicznego na rok, dwa, a potem postaram się o nowy. Nie mam sensu teraz iść na kompromisy i kupować, czegoś, co mnie ani nie przekonuje, ani nie zadowoli - tylko wolę coś w miarę fajnego, na czas przejścia na taki, który będzie w 100% mi odpowiadał. Myślę, że to jest najrozsądniejsze wyjście jak dla mnie.

Najdroższy na tą chwilę, nad jakim bym się zastanawiał to używany Abarth Gande Punto esseesse - bo ten już mi w zupełności wystarczył i te 5-7 lat mógłbym go mieć.
Wysoki
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault 5 Prototype - samochód elektryczny
    Renault 5 Prototype pokazuje ambicje marki – Renault chce upowszechnić dostęp do samochodów elektrycznych dzięki modelowi, który wejdzie do sprzedaży w 2024 roku. Stylistyka nowego modelu nawiązuje do ...