Cześć
Odświeżę temat, ponieważ miałem ciężki okres i zapomniałem trochę "o aucie"
Invi napisał(a):Jak długo chcesz tym jeździć?
Ja planuje jeździć 5 lat. Po tym tak jak wspominałem albo sprzedam albo dam rodzicom ten samochód. Moi rodzice użytkują samochody do skończenia pełnoletności, czyli 18 lat.
Invi napisał(a):jeśli 10 lat to postawiłbym na mazde 3 2.0
Wiem, że będę złym człowiekiem tutaj na forum, ale odkąd zasmakowałem auta z turbo to raczej nie chce się pchać w wolnossące.
Trochę przez ten czas rozszerzyłem listę i oto ona:
- Renault Clio 5 1.3 TCe 140 KM - podoba mi się wizualnie + podobno ten silnik zbiera się w realu lepiej jak katalogowo, więc biorę pod uwagę
![Szczęśliwy :D]()
- Kia Ceed/Hyundai i30 1.5 160KM - tutaj najwięksi "faworyci", choć oglądałem recenzje to podobno przez elektronikę?/skrzynię? są te silniki blokowane i nie mają tak super przyspieszenia/elastyczności;
- Kia xCeed 1.6 204 KM => jeszcze lepsze bydlę jak Ci na górze, ale znowu jest zdławione przez elektronikę + brak napędu 4X4
- Tutaj wchodzi Dream Samochód: Alfa Romeo Giulia 2.0 200 KM => no ten samochód to jest bajka. Tylko nie wiem czy jest naprawdę sens bulic 150 tys za bida wersję, gdzie będzie on chlał paliwo jak nie powiem co, opłaty będą droższe. I tak naprawdę potencjał tego auta nie zostanie wykorzystany.
- Skoda Octavia 1.5 TSI 150KM - tutaj pisałem, że biorę ją pod uwagę, natomiast czytałem bardzo negatywne opinie o systemach multimedialnych w stajni VW, że potrafią się zresetować, zawiesić, działać tragicznie, więc nie wiem czy chce się w takim razie w to pchać
Może jakieś inne propozycje albo podpowiedzi co do tych aut?