Nowe auto do 150 tys złotych

28 Gru 2018, 23:27

Witam poszukuje koniecznie nowego samochodu z salonu w cenie maksymalnej 150 tyś brutto. Ale to górna granica. Jestem 30 letnim singlem więc bagażnik, miejsce z tylu itp nie mają dla mnie znaczenia. Napewno nie interesują mnie hot hatch itp. Silnik benzyna 180 km +.
Ważna rzeczą jest dla mnie komfort, wygląd reprezentacyjny auta oraz wyposażenie . Automat, jakąś skóra, elektryka foteli itp. Mile widziane.
Moja uwagę zwróciła kia stinger lecz za moja kwotę dostępną jest jedynie najbardziej podstawową wersją. Aczkolwiek z tego co czytałem ma ona już sensowne gadżety typu nawi czy łopatki w kierownicy. Rozważam też jakieś suvy aczkolwiek mniej mi się to podoba. Czy orientuje się ktoś jakie są koszty utrzymania / przeglądów stingera? Oczywiście nie mówię o paliwie. Macie może jakieś godne uwagi propozycje ? Czy w Kia przy takiej podstawowej wersji jest szansa na rabat cenowy??
Oczywiście wiem że wizyta w salonie na oględzinach to konieczność i z pewnością to zrobię po nowym roku.
kazam099
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 07 2012
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8 Vtec 140 km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

28 Gru 2018, 23:46

Z aut do 150 tys. proponowalbym sie rozejrzec za Insignia B, Mondeo mk5, Kia optima, Alfa Romeo Giulia, Renault Talisman i moze Infiniti Q50 dostaniesz.
Tom88T
Początkujący

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: 508
Silnik: 2.0
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2014

28 Gru 2018, 23:53

W ogóle masz pytanie które nie są skierowane do nas, na wszystkie pytanie odpowie Ci konkretny salon, co do auta jakie wybrać to przecież kupujesz NOWE więc wybierz takie jak Tobie pasuje i wytargasz najlepsze warunki. Nasza opinia jest tu totalnie zbędna
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

29 Gru 2018, 00:02

Napisałem na końcu że salon odwiedzę po nowym roku bo to konieczność. Poprostu myślałem że ktoś może posiadać owy samochód albo kupowal coś nowego w Kia i ma jakieś doswiadczenie ? Po to jest raczej forum. Talisman, mondeo itp. To kompletnie auta nie dla mnie . Niczym się nie wyróżniają i nie warte takiej kasy. Szybko też tracą na wartości. Ta alfa giulia wygląda bardzo ładnie oraz infiniti? Orientuje się ktoś jaki motor w sensownej cenie i jak z eksploatacją?
kazam099
Nowicjusz

29 Gru 2018, 02:02

Jeśli chodzi o Alfę i Infiniti to każdy z silników ładnie jedzie, nie powiem jak z awaryjnością. Teoretycznie są to w miare świeże roczniki i trudno powiedzieć. Może bardziej praktyczni forumowicze coś więcej powiedzą o eksploatacji tych jednostek.
Tom88T
Początkujący

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: 508
Silnik: 2.0
Rok produkcji: 2014

29 Gru 2018, 13:42

Za 150 tysięcy zerknąłbym na:
Alfa Romeo Giulia 2.0 Turbo
Mazda 6 2.5
Skoda Superb 2.0 TSI
Toyota Camry 2.4 Hybrid
Volvo S60 III
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota GR Supra
    Nowa Supra to nadal wygodne i dobrze wyposażone tylnonapędowe coupé z turbodoładowanym silnikiem R6 pod maską. W przypadku nowego modelu za napęd służy 340-konna jednostka 3.0 z turbiną twin-scroll. Taki zestaw wytwarza ...

29 Gru 2018, 14:45

Volvo piękne. Ale podobnie jak stinger za 150 tyś dostanę tylko podstawę z dużo słabszym silnikiem i chyba gorzej wyposażona. Zaraz po nowym roku udaje się do kia obejrzeć dokładnie stingera bo to chyba mój faworyt obok poleconego infiniti q50. Szkoda że wśród testów na Youtube każdy recenzent mówi co innego o wersji 2.0 w kia i materiałach. Czasami mam wrażenie że testują oni całkiem inne auta.
kazam099
Nowicjusz

29 Gru 2018, 22:24

W tym budżecie dostaniesz wypasioną S60II lub S60III w trochę słabszej wersji. Jeśli jesteś zainteresowany mogę pomóc w tym temacie.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Typ: Kombi