Sedan do 45 tys.

29 Gru 2018, 22:21

Cześć, szukam auta, które posłuży mi przez 4-5lat. Przebieg roczny około 25tys. Głównie odcinki do pracy po 25 km w jedną stronę, kilkadziesiąt razy w roku trasy po kilkaset kilometrów. Potrzebuję wygodnego sedana z dużym bagażnikiem. Budżet około 45tys. Bardziej skłaniam się ku benzynie, bo mam świadomość tego, że auto będzie miało około 10 lat i ponad 200 tys przejechane, ja przez 5 lat zrobię pewnie około 100-150 tys, więc pewnie będę musiał wymieniać, regenerować drogi osprzęt jak dpf, turbo itp. więc cała kasa zaoszczędzona na paliwie pójdzie na naprawy. Aczkolwiek nie odrzucam diesla. Obecnie jeźdże Mazdą 3 bk, w benzynie. Na auto nie narzekam, tylko jest duży problem z rdza. Moje typy to(benzyna):
Mazda 6 gh 2.0, 2.5,
Honda Accord VIII 2.0 bądź 2.4
Citroen C5 2.0( zniechęca mnie brak szóstego biegu)
Ford Mondeo Mk IV 2.0( to samo co wyżej, brak szóstki)
Insignia 1.6t, bądź 2.0t( w sumie najbardziej się podoba moje narzeczonej, to chyba najgorsze auto z tych wszystkich, z racji wysokiej awaryjności)
Avensis III 2.0
Diesle:
C5 oraz Peugeot 508 silnik 2.0 HDi 136,140 lub 163 km.
Zależy mi na komforcie, bezawaryjności, nie dużych problem z rdza, bo mam świadomość, że 10 letnie auta mogą posiadać rdzę, zwłaszcza honda i mazda. Nie wiem, które z tych aut wybrać. Proszę o pomoc.
Szczypiorek92
Nowicjusz