Sedan do 45 tys.

29 Gru 2018, 21:21

Cześć, szukam auta, które posłuży mi przez 4-5lat. Przebieg roczny około 25tys. Głównie odcinki do pracy po 25 km w jedną stronę, kilkadziesiąt razy w roku trasy po kilkaset kilometrów. Potrzebuję wygodnego sedana z dużym bagażnikiem. Budżet około 45tys. Bardziej skłaniam się ku benzynie, bo mam świadomość tego, że auto będzie miało około 10 lat i ponad 200 tys przejechane, ja przez 5 lat zrobię pewnie około 100-150 tys, więc pewnie będę musiał wymieniać, regenerować drogi osprzęt jak dpf, turbo itp. więc cała kasa zaoszczędzona na paliwie pójdzie na naprawy. Aczkolwiek nie odrzucam diesla. Obecnie jeźdże Mazdą 3 bk, w benzynie. Na auto nie narzekam, tylko jest duży problem z rdza. Moje typy to(benzyna):
Mazda 6 gh 2.0, 2.5,
Honda Accord VIII 2.0 bądź 2.4
Citroen C5 2.0( zniechęca mnie brak szóstego biegu)
Ford Mondeo Mk IV 2.0( to samo co wyżej, brak szóstki)
Insignia 1.6t, bądź 2.0t( w sumie najbardziej się podoba moje narzeczonej, to chyba najgorsze auto z tych wszystkich, z racji wysokiej awaryjności)
Avensis III 2.0
Diesle:
C5 oraz Peugeot 508 silnik 2.0 HDi 136,140 lub 163 km.
Zależy mi na komforcie, bezawaryjności, nie dużych problem z rdza, bo mam świadomość, że 10 letnie auta mogą posiadać rdzę, zwłaszcza honda i mazda. Nie wiem, które z tych aut wybrać. Proszę o pomoc.
Szczypiorek92
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] Mercedes klasy A
    Mercedes pokazał kolejną generację klasy A. Silniki, które będą dostępne to m.in. 1,4 turbo 163KM (A200), 2,0 turbo 220KM (A250) oraz 1,5 diesel 116KM (A180d). Później paleta ma się rozszerzyć. Moim zdaniem ...
    Jak jeździć po nawałnicy?
    W lecie często nawiedzają nas intensywne burze, gwałtowne opady deszczu i nawałnice. Takie warunki atmosferyczne są bardzo niebezpieczne w szczególności dla kierowców. Pod wpływem silnego wiatru łamią się gałęzie, ...