Witam serdecznie.Zwracam się z wielką prośbą o doradzenie, podpowiedzenie wyboru nowego auta. Ponieważ po przeczytaniu mnóstwa rzeczy już sam nie wiem co mam robić.
Otóż poszukuję auta do max 30~33tyś. zł. Mam już swoje typy jednak potrzebuję opinii co do silników, samych aut, jak i kosztów eksploatacji. Oczywiście wcześniej zwiedziłem paręnaście stron i trochę poczytałem o tym o co pytam. Niemniej jednak jeszcze raz prosił bym o odpowiedź, doradzenie.
Moje typy były następujące:Audi A4B7 2.0TFSI - boje się silnika i kosztów naprawy, zwłaszcza jak zacznie pić naprawdę dużo oleju. Więc odpuściłem.
Opel Insignia I 2.0T 220KM - tutaj spoko, znam bolączkę szwankującej elektroniki w początkowych modelach (akceptowalne). Dużym minusem jest spalanie. Jednak w przypadku Audi i Opla mam sprawdzonego gazownika... tak tak wiem 220KM i gaz
. Chociaż i tak 14 LPG/ 1000 mnie przeraża. A nawet więcej!
Zaliczyłem przejażdżkę z silnikiem 1.8... i trochę słabo dlatego moje skupienie na 2.0T.
Peugeot 508 z 2012r. silnik 1.6 165KM.... chociaż silnik taki sobie, prosił bym o opinię. Najprawdopodobniej kupił bym 2.0HDi z racji dobrej opinii i bardzo niskiego spalania ropy.
Koniecznie sedan lub hachback ale tylko insignia.
Oczywiście skrzynie wszystkie w manualu.
Szukałem też na zagranicznych portalach ale też ciężko o coś fajnego.
To są moje 3 typy nie wiem na co mam patrzeć przy wyborze i co jest najbardziej opłacalne. Przy moim aktualnym aucie tj. Seat Leon 1.8T B+G, mam kompromis spalanie do mocy i tanie części, więc chciał bym coś koło tego. Od razu dodam że mazdy 6, mondeo i lexusy, citroeny, laguny odpadają. Skoda też mi się nie podoba zwłaszcza w środku.
Pozdrawiam i dziękuje z góry za podpowiedzi.