Nowe auto do 40 tys

20 Mar 2014, 20:06

Szukam auta jak w temacie. Kilka razy sparzyłem się na nieuczciwych handlarzach i dojrzewam do myśli, żeby zainwestować w coś nowego. Generalnie auto powinno być 4/5-drzwiowe i jak najbardziej dynamiczne, choć oczywiście zdaję sobie sprawę, że z tą kwotą za dużego pola manewru nie mam :) Myślałem przede wszystkim o Fabii, ale może ktoś z Was doradzi mi coś lepszego.

No i kwestia finansowania... w gotówce będę miał 20-25 tys., reszta w kredyt. Ma ktoś jakieś doświadczenie w tego rodzaju sprawach.

Pozdrawiam
emate
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2005
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo v40
Silnik: 1.9 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

20 Mar 2014, 20:19

Ja bym zainwestował w Punto Evo..
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

20 Mar 2014, 21:47

Popytaj się może jeszcze bedzie jakis chevy na wyprzedaży http://www.samar.pl/__/8/8.c/477795/Che ... an-4d.html
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

20 Mar 2014, 22:04

1) Zastanów się czy dasz rade nazbierać drugie np. do przyszłego roku.
Bo jeśli tak to może uda Ci się obejść bez kredytu w banku, tylko coś na wzór promocji w salonie 50% teraz a reszta po roku ( w niektórych salonach da się chyba rozłożyć do 2- 3lat)

2) mam trochę doświadczenia w negocjacjach, znajomemu wytargowałem 30% zniżki, daj znać z jakiego miasta jesteś oraz jaki zawód wykonujesz (bez specjalizacji), jak chcesz to daj znac na prv.

3) czy bierzesz pod uwagę auta "pokazowe", np. z salonu ale z przebiegiem powiedzmy 6000km?
subb0
Aktywny

Miejscowość: GDAŃSK / WARSZAWA
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Corolla E12
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Wyjazd na wakacje samochodem – o czym pamiętać?
    Długo wyczekiwany po okresie kwarantanny czas wakacyjnych wyjazdów w końcu nadszedł. Z uwagi na bezpieczeństwo, o wiele więcej Polaków w tym roku zdecyduje się na podróże krajowe, by zobaczyć lokalne ...