REKLAMA
Witajcie.
To mój pierwszy post tutaj i jeśli mogę chciałabym zapytać od razu o 3 sprawy.
Otóż od 7 lat mam prawo jazdy i od 7 lat jeżdżę starą Toyota Corollą, która w tym roku skończy 16 lat. Auto jest naprawdę niezawodne, ale nadszedł czas, żeby ją zamienić coś nowszego.
Z góry uprzedzam, że jestem laikiem. Toyota ma silnik 1.3, 86kM, chciałam zamienić ją na coś bardziej zrywnego, jeżdżę głównie po mieście i nie zależy mi na ściganiu się i kolekcjonowaniu zdjęć z fotoradarów, ale no właśnie chciałabym coś bardziej dynamicznego. Zastanawiam się jak jest więc ze "zrywnością" silników w nowszych autach. Np. znalazłam Citroena C4 z 2007 z silnikiem 1.4 i 88kM czy on np. byłby odczuwalnie bardziej dynamiczny od tej mojej Toyoty?
Kolejne pytanie, marzy mi się Mini Cooper, wiem, że są zwolennicy i przeciwnicy tych samochodów, ale jestem ciekawa opinii. Otóż oglądałam już Coopera, był nawet na stacji diagnostycznej wybranej przeze mnie, obejrzany z każdej strony i orzeczono, że auto jest OK, wszystko gra. Tyle tylko, że Miniak jest z 2004, czyli ma już 10 lat. I zastanawiam się czy warto ? Zakładając, że no jakieś 5 lat chciałabym nim pojeździć... Bije się z myślami, gość chce za niego 18tys... Mini jest piękny, ale no...
Trzecie: jakie auto proponujecie do max. 25 tys? Z góry mówię co odpada: Skody, Fiaty, Peugeoty, Alfy ( są piękne, ale ponoć awaryjne, zwłaszcza w grupie cenowej w którą celuję ) , VW.
Jakie auta mi się podobają :
Seaty nowszy model Leona i Ibizy
BMW 1
Mini Cooper ( achhh )
C4 ( jest całkiem ładny )
Mazda 3
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam