Nowe auto do 50 tys z silnikiem łatwym do zagazowania

14 Sty 2011, 00:25

Witam,

Zastanawiam się nad zakupem nowego auta w kwocie około 50 tys z w miarę dużym bagażnikiem lub Combi z silnikiem benzynowym. Obecnie benzyna jest dla mnie idealna bo niewiele jeżdzę jednak istnieje prawdopodobieństwo, że będę w przyszłości tygodniowo pokonyał 500-600 km. Mimo nawet oszczędnej benzyny w perspektywie 2-3 lat gaz wychodzi wtedy taniej (koszty instalacji itd...) Narazie gaz nie jest mi potrzebny ale chcę kupić auto z silnikiem który będzie można bezproblemowo zagazować w razie czego. Zastanawiałem się nad fabią kombi z silnikiem 1.2 TSI ale dowiedziałem się że do tych silników nie ma i raczej nie będzie instalacji. Proszę o sugestie.
zenekokm
Nowicjusz

Miejscowość: Poznan

14 Sty 2011, 00:29

octavia tour 1.6 mpi 102 konie :?:
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

14 Sty 2011, 01:37

ojciec mojego kumpla kupil jakies 3 miechy temu
Hjundaja i30 z silnikiem 1,4 za 54tyś zł z salonu.
zagazował i jak narazie chwali :D

ale czy warto kupic auto nowe ?
Fiat Bravo 1,9 JTD 2000r
Opel Astra F Gsi 2,0 16v 1994r
Opel Astra F 1,6 16V 1995r
hemp
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczytno

14 Sty 2011, 07:16

Witam na forum. Jeżeli auto ma być nowe w cenie 50 tyś zł to faktycznie Octavia bardzo dobrze się sprawdzi,a żeby nie pali jak smok,to myślę że silnik 102 KM będzie najbardziej odpowiedni,do tego masz duży i przestronny bagażnik tak jak chciałeś.
MotoTechnic
Początkujący

Miejscowość: Kraków

14 Sty 2011, 07:39

zenekokm napisał(a):Zastanawiałem się nad fabią kombi z silnikiem 1.2 TSI ale dowiedziałem się że do tych silników nie ma i raczej nie będzie instalacji. Proszę o sugestie.
są ale są drogie i mało kto je montuje,
do gazowania uturbionych silników z wtryskiem bezpośrednim nie wystarczy już tylo zakładacz gazu :mrgreen:
conie zmienia faktu że zwykłe R4 jest tańsze, prostsze mniej wysilone
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

14 Sty 2011, 10:08

Pocieszny.
Masz na myśli 1.4/63kW (85KM) - fabia? Byłaby to jakaś alternatywa dla TSI. Ten silnik chyba łatwo zagazować.?

Nad Octavia Tour też się będę zastanawiał...
zenekokm
Nowicjusz

Miejscowość: Poznan
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Zagato Roadster 2012
    BMW Zagato Roadster to eleganckie wcielenie BMW Zagato Coupé, Koncept jest niezwykle trójwymiarowy, szeroki i odznacza się masywnie wyprofilowanym przodem. Przednia sekcja została dynamicznie pochylona i osadzona ...
    Hennessey Venom GT - najszybszy samochód świata
    Najszybszy samochód świata Hennessey Venom GT osiągnął prędkość 435.31 km/h (270.49 mil/godzinę) 14 lutego tym samym ustanawiając światowy rekord prędkości dla 2-miejscowego samochodu sportowego. Test podczas którego ...

15 Sty 2011, 00:06

A ja polecę Chevroleta Cruze
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Z tego co się orientuje może u Chevroleta zamontowac fabryczna instalacje gazowa.
Naprawde bardzo dobre auto.
EDIT: A tutaj test na potwierdzenie moich słów:
[link do AutoGaleria wygasł]
Libre
Aktywny

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Seat Ibiza