Nowe auto do ok. 50000 PILNE

31 Sie 2011, 09:21

Witam
Jako, że straciłem cierpliwość do aut używanych mój wybór padnie na auto nowe.
Szukam auta dla rodziny 2+1 w benzynie przebiegi 5-10 tysięcy rocznie.
na chwile obecną zastanawiam się nad:

-Hyundai i30 kombi
-Skoda octavia tour (czyli ta trochę starsza) sedan
- jeżeli znajdę jeszcze w jakimś salonie rocznik 2010 to najbardziej chciałbym kupić fiata bravo 1,4 dynamic z pakietem sport -chyba jeszcze można znaleźćw cenie ok. 53000 tylko to auto wtedy ma już prawie 2 lata jak jest z 2010.
- Opel astra kombi classic - ale chyba będzie droższa

Co byście poradzili, czy pominąłem jakiś ciekawy model który mógłbym nabyć w tej cenie ?
Slimbarti
Nowicjusz

Miejscowość: Sląsk

31 Sie 2011, 12:35

pominołeś jeszcze forda focusa i forda fiestę,chyba że ci nie pasują.
"Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty - dla szybkich kierowców"-Colin McRae
cramp12
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Auto: ford mondeo 2.0 tdci 130km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

31 Sie 2011, 12:59

rzeczywiście ford focus (fiesta za mała)

2-kę można wyrwać w promocji goodbye za ok 48000 w wersji silver X i 51000 Gold X
lub Focus 3 (w wersji trend + winter) za ok 53000
Slimbarti
Nowicjusz

31 Sie 2011, 13:38

Citroen C3 Picasso
Kia Venga z silnikiem 1.6 125KM też spokojnie wystarczy no i jest 7 lat gwarancji
Renault Fluence z silnikiem 1.6 110KM bardzo obszerny (jak za te pieniądze ;)) sedan,który jest jednoczesnie bardzo komfortowy. Idealny na dłuższe podróże
W okolicach 55 tysięcy myślę, że udałoby się wyrwać jeszcze 2 renówki Scenica i Megane kombi oraz całkiem niezłego Mitsubishi Lancera.
Libre
Aktywny

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Seat Ibiza

31 Sie 2011, 18:14

Chevrolet Cruze tez jest, nie wiem ile to cudo kosztuje, ale pewnie 50k z malym hakiem.
A 7 lat garancji od Kia, to 2 lata gwarancji tak naprawde. :D I to do 50k km bodajze na zawieszenie.

Za 50k zl mozna kupic uzywana Alfe 159, fajne autko z dobrym motorem JTD.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

31 Sie 2011, 22:05

Hmm masz rację, ale tylko częściowo.

"5.1 Gwarancja na okres 24 miesięcy lub 40 000 kilometrów w zależności, co nastapi wcześniej:

a) elementy ukladu zawieszenia, takie jak przeguby kulowe sworzni wahaczy, tuleje metalowo gumowe, tuleje drążka stabilizatora, łączniki drążka stabilizatora, amortyzatory wraz z poduszkami, poduszki silnika i skrzyni biegów i inne.
b) elementy ukladu kierowniczego, takie jak końcówki drążków kierowniczych, osłony gumowe przekladni kierowniczej.
c) elementy ukladu przeniesienia napędu takie jak: przeguby oraz osłony gumowe półosi napędowych, dwumasowe koła zamaChowe.
d) elementy ukladu wydechowego oraz filtr cząstek stałych.

5.2 Gwarancja dotycząca tylko wad fabrycznych do pierwszego przeglądu pojazdu:

Świece zapłonowe, świece żarowe, klocki i szczęki hamulcowe, tarcze i bębny hamulcowe, tarcze sprzęgła, docisk sprzęgła, lozysko wyciskowe sprzęgło, ramiona wycieraczek, przewody wysokiego napięcia, żarniki i diody, szyby, uszczelki szyb oraz drzwi, paski klinowe i wielo-rowkowe, felgi, kolpaki,czynnik roboczy klimatyzacji. "

I tak do głowy przyszedł mi jeszcze Seat Ibiza, ale kombi z silnikiem 1.2 TSI. Niziutkie zużycie paliwa, zadowalające osiągi, duży bagażnik (430 litrów). Można też poszukać Fabii oczywiście również w kombi. Choć w tej cenie lepszym wyborem byłby jednak moim zdaniem Fluence lub Bravo z T-Jetem. :wink:
Libre
Aktywny

Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Seat Ibiza
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Bezpieczne hamowanie w warunkach zimowych
    Podczas zimowej pory roku, wielu kierowców doświadcza wydłużonej drogi hamowania na nawierzchniach pokrytych śniegiem lub oblodzonych. Czy jednak wszyscy zastanawiają się, co dokładnie wpływa na odległość, jaką pokonuje ...

31 Sie 2011, 23:00

Chevrolety - różne modele :)
sonar
Nowicjusz

Auto: Fiat

01 Wrz 2011, 09:57

Bardzo wszystkim dziękuję za propozycje. Mamy już chyba wszystko. teraz pozostaje wybrać konkretne auto.

Na chwilę obecną najbliżej mi do:
- bravo 1,4 120KM wersja z 2010r z pakietem sport i climatroniciem, kolor maranello - cena 54000
- znalazłem chevroleta cruz 1,8 140 KM z pakietem WTCC kolor srebrny cena 58000

Lancer w sedanie byłby ciekawą opcją ale cena raczej wyższa.
Fluence nie do końca mi się podoba.
Venga i c3 odpada.
159 śni mi się po nocach ale niestety to musi być nowe auto.

Co będzie najlepsza opcją ? co byście wybrali ?
Ostatnio edytowany przez Slimbarti, 01 Wrz 2011, 10:47, edytowano w sumie 1 raz
Slimbarti
Nowicjusz

01 Wrz 2011, 10:31

Jezeli ten Cruze ma klime, abs, el. szyby, wspomaganie i pare innych pierdolek, to warto moim zdaniem, nie wiem jakie on ma spalanie, ale przy tym motorze bedzie czy jechac, bo 1.6 110km, czy ile on tam ma, to jednak jakis rewelacji przy wyprzedzaniu nie bedzie.

A czemu autko musi byc nowe? Chodzi o leasing czy raty?
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

01 Wrz 2011, 10:49

Auto nowe bo biorę na firmę i jest to warunek konieczny.

Co do tego cruz to była pomyłka ceny netto z brutto i cena ostatecznie to 58000 Ale jest to opcja dośc bogogato wyposażona i efektowna.
Slimbarti
Nowicjusz

02 Wrz 2011, 10:45

Podpowie ktoś co będzie najlepszym wyborem do 55000 brutto ?
Co byście wybrali ?
Slimbarti
Nowicjusz

03 Wrz 2011, 13:36

Wraca temat mitsubishi lancer w wersji invite 1,6 w cenie ok 59000 brutto.

Więc teraz stoję przed wyborem bravo sport, lancer lub cruz.
Slimbarti
Nowicjusz