Auto na początek

03 Wrz 2011, 10:12

Witam!
Zaczynam niedługo robić prawko. Od razu po zrobieniu prawka, chciałem kupić jakieś auto. Moje wymagania są średnie, mam do wydania na auto 5700zł. I teraz tak: chciałbym aby samochód był w miarę żwawy, B+LPG, 5 drzwiowy, tani w eksploatacji, palił nie wiele i chyba tyle... Na początku myślałem o VW Golfie III ale nie wiem. Bardzo proszę o pomoc, i jeśli możecie mi powiedzieć to ile kosztuje ubezpieczenie na współwłaściciela np. do silnika 2.0. Wiem, że to nie tylko od silnika zależy ale też i od wielu innych aspektów ale tak na oko. Będę wdzięczny za pomoc w wyborze auta.

Pozdrawiam! 8)
ADM
aadasiowy
Nowicjusz

Miejscowość: LUBLIN

03 Wrz 2011, 10:39

co do Golfa III to sam dłuższy czas jezdziłem takim z silnikiem 1.8 90 KM i dłuższy czas dawał radę dopóki go nie zamuliło prawdopodobnie z powodu najtańszej instalacji gazowej i przykręconej mieszanki ale jeśli znajdziesz w dobrym stanie to polecam, a co do ubezpieczenia to powiedz czy chcesz zarejestrować na siebie (ile masz lat) czy na kogoś kto ma zniżki
choodyy
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 01 2009
Auto: Audi A4 B5 1.8 125 km

03 Wrz 2011, 15:16

powiem tak.. ja mam prawie 18 lat, i ubezpieczał będę na współwłaściciela z ojcem. Ojciec ma 60% zniżki.
ADM
aadasiowy
Nowicjusz

Miejscowość: LUBLIN

03 Wrz 2011, 17:02

To możesz sie porozglądać za Golfem ale znaleść dobry egzemplarz może być ciężko ponieważ większość będzie skatowana albo po poważnych wypadkach.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Wrz 2011, 17:46

to co do ubezpieczenia to podobnie jak ja, ja mam 21 lat i jestem współwłaścicielem Venta 1.9 D i w Lublinie zawołali mi 450 zł na rok tylko tyle ze ja mieszkam poza miastem i może coś to daje choć podejrzewam ze ty będziesz miał podobnie,
czemu uważasz ze będzie trudno za takie pieniądze czyli blisko 6 tyś spokojnie coś w dobrym stanie kupi
choodyy
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 01 2009
Auto: Audi A4 B5 1.8 125 km

03 Wrz 2011, 17:57

Napisałem wyżej dlaczego może być ciężko.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...

03 Wrz 2011, 18:27

[link do oferty na Allegro wygasł] co myslicie o tej mazdzie? Mało informacji, ale tak na pierwszy rzut oka
lgxxi
Nowicjusz

Auto: skoda fabia

03 Wrz 2011, 20:37

Tylna klapa troche krzywo spasowana,tylny lewy błotnik jakiś wyobijany.
Barol
Awatar użytkownika