Dziękuję za wszystkie sugestie - teraz powoli orientuję się w ofertach i sprawdzam "o czym mowa"
![Wink ;)]()
. Mi bardzo podobają się miejskie kompakty albo minivany, ale ze strony męża widzę sprzeciw... Kompromis nie będzie łatwy do osiągnięcia...
Podobają mi się Ople Meriva i Mokka, Hyundai i30 i ix35, Ford B-Max ma fajny system z drzwiami - wydaje się bardzo praktyczny. Mazda 5 też interesująca, chociaż nie wiem czy mąż przełknie design...
Jeżeli chodzi o gwarancję, to kusi Hyundai, bo aż 5 lat.
A jeżeli chodzi o Chevroleta, to nie myślicie, że wycofanie się producenta z naszego rynku wpłynie mocno negatywnie na wartość samochodu za klika la? I co z serwisem? Trochę mnie to martwi...
Z tego co widzę to fabrycznie montowana instalacja LPG to niestety rzadkość
![Smutny :(]()
- mało modeli ma taką opcję, a w samodzielne montowanie na pewno nie będziemy się bawić.
Widzę, że nie polecacie jakoś specjalnie a słyszałam wiele dobrego o samochodach Hondy i Toyoty - rzeczywiście trzymają jakość?
Jeżeli mogę, to poprosiłabym jeszcze o radę w kwestii silnika - chcemy żeby auto nie było mułowate jak moja Micra, bo w Warszawie często trzeba szybko przeskoczyć na skrzyżowaniu, zmienić pas, itp. i w moim aucie jest to dość uciążliwe. Fajnie byłoby też żeby na trasie było w miarę komfortowe. Raczej godzimy się z tym, że nie będzie tak fajnie jak w męża Volvo, ale jednak nie chcemy dużej degradacji...