Nowe auto, około 75 tys. benzyna kombi

22 Mar 2017, 20:23

Witam wszystkich!

Obecnie jeżdżę starym VW. Rodzina się rozrosła w związku z czym szukamy nowego auta. Interesuje mnie samochód:
- kombi
- silnik benzynowy(chętnie z LPG)
- tani(max. 75 tys brutto - bedzie leasing)
- w miarę wyglądający
- bezproblemowy i tani w użytkowaniu

Póki co w tym budżecie z tego co widzę jest dosyć ciekawy Fiat Tipo SW z silnikiem 1.4 T-jet 120 koni LPG.

Co myślicie o tym aucie? Dodam, że budżet w zasadzie nie do ruszenia..
infwlk
Obserwowany

Prawo jazdy: 17 10 2004
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: VW Passat
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

23 Mar 2017, 07:24

A może civic IX tourer ? Jeżdżę takim od tygodnia i jestem mega zadowolony. Za 75k zł może udało by się wyrwać coś w wersji comfort ( [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ). Dokładając 5 k zł możesz mieć elegance, gdzie tipo z porównywalnym wyposażeniem będzie droższe... ( niewiem jakie fiat daje rabaty ). W razie pytań pisz PM
login87
Początkujący

Zdjęcia: 6
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Civic IX Tourer
Silnik: 1.8 142 km
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2016

23 Mar 2017, 07:32

W sobotę jadę do salonu, mają jedną demówkę 3k km przejechane w bardzo wysokim wyposażeniu(cokolwiek to znaczy) i z b. duzym upustem i odroczoną płatnością 1 raty o 3 miesiące. To mi bardzo pasuje ale powiem więcej jak się przejadę tym wozem i dostanę konkrety na papierze.

Ogólnie auto mi się podoba, budżet mam niestety sztywny bo dojdzie jeszcze komplet ubezpieczenia bez zniżek..
it4b
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 10 2004
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Audi A4 B5
Silnik: 1.9 TDI 115KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2000

23 Mar 2017, 10:06

Honda na modele 2016 daje ubezpieczenie gratis więc można sporo zaoszczędzić.
login87
Początkujący

Zdjęcia: 6
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Civic IX Tourer
Silnik: 1.8 142 km
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2016
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Na żywo i zza kierownicy
    Wakacje ze smartfonem w ręce? Dlaczego nie, o ile nie prowadzimy w tym samym czasie samochodu i nie zajmujemy się telefonem bardziej niż tym, co dzieje się na drodze. W przeciwnym razie dekoncentracja za kierownicą może skończyć ...
    Volkswagen e-up! w pełni elektryczny samochód seryjny
    Volkswagen przedstawił swój pierwszy, w pełni elektryczny samochód seryjny: nowego e-up!. To prawie bezgłośne, czteroosobowe auto robi wrażenie zasięgiem 150 kilometrów i doskonałą funkcjonalnością. Nowy ...