Nowe auto (SUV?) do ok. 150 tys.

11 Maj 2022, 08:12

Witam,

Z gory dzieki za wszelkie porady i chec doradzenia :)

Auto głównie do jazdy w mieście (dziennie około 30-50km), weekendowo jakieś wypady poza miasto (moga zdarzyc sie jakies pola/lasy) do około 100km, sporadycznie jakieś dalsze wyprawy.
Mile widziane niskie spalanie :D benzyna?
Na pewno nie tak twarde zawieszenie jak bmw x5 i nie tak duze jak bmw x5
automat (zeby tez nie przeciagal biegow :P)
"dobre" przyspieszenie
Na pewno nie niskie zawieszenie
samochod raczej na dluzszy okres, wiec przydaloby sie cos co na pewno nie bedzie kosztowac majatku w serwisie, eksploatacji itp ekonomicznie
na codzien do jazdy dla 1-3 osob, weekendowo opcjonalnie do 5
opcjonalnie bardzo dobry system audio :naughty:

Tak wstepnie szacuje jakies 100-150 tys. - jak doczegos ewentualnie warto dolozyc to na pewno rozwaze taka opcje
xxfighter
Nowicjusz

11 Maj 2022, 12:09

Jeżeli ma być to nowe auto ja bym spojrzał na np. Hyundai Tucson Hybrid [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Ciekawe auto i powinno Ci się sprawdzić. Problem tylko taki ze w założonym maksymalnym budżecie dostaniesz pewnie podstawową wersję z takim napędem.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

11 Maj 2022, 12:27

Ciekawa opcja na pewno, tylko szkoda, ze podstawowa wersja tylko :/

Tak przegladalem i czysto wizualnie bardzo mi sie podobaja nowe Kia XCeed, Proceed tylko w sumie nie sprawdzalem jak to ma sie do moich wymagan, wiec poki co czysto wizualne stwierdzenie
xxfighter
Nowicjusz

11 Maj 2022, 15:02

xxfighter napisał(a):Ciekawa opcja na pewno, tylko szkoda, ze podstawowa wersja tylko
Możesz zobaczyć co tam oferują i czy to Ci nie wystarczy :) Jest jeszcze opcja kupna np. wersji rocznej od dealera cena będzie niższa czasem z niewielkim przebiegiem można takie auta trafić.

xxfighter napisał(a):Tak przegladalem i czysto wizualnie bardzo mi sie podobaja nowe Kia XCeed, Proceed
Tylko ten pierwszy Kia Xceed to crossover w coupe, a Proceed to prawie kombi :) więc daleko im do SUVa :mrgreen: Niemniej jednak jak Ci się podobają to są ciekawe samochody do rozważenia. Ja bym był bardziej skłonny w kierunku tego drugiego bo to taki bardziej Shooting Brake niż kombi z silnikiem 1.6 T-GDI z automatem 7DCT.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35