Sedan dla 3 osobowej rodziny i psa do 40 tys

11 Maj 2022, 11:14

Cześć.
Chcę zmienić samochód na sedana/lifbacka do 40 tys zł.
Bardzo podoba mi się jeden model, ale jest go niewiele na rynku i nie potrafię znaleźć wielu opinii o nim - Chodzi o hyundaia Elantrę V z silnikiem 1.6 132km.

Wizualnie auto mega mi się podoba, prosty silnik pod lpg. W moim województwie są niestety tylko 2 auta. Przez weekend pojadę pooglądać.
Ze względu na kiepską dostępność biorę też pod uwagę inne auta np VW jetta VI z 1.4tsi albo skoda rapid ale tam to silniki chyba takie sobie dłuższą metę a autem chcę pojeździć długo i bez stresu o kosztowne naprawy.
Renault fluence wizualnie mnie odpycha jak coś.

Może macie jeszcze jakieś propozycje? Rocznie robię 15-20 tys km głównie po mieście. Raczej kompaktowe auto czyli segment C.
guardian10
Nowicjusz

11 Maj 2022, 12:17

Bo elantra v w Europie nie była powszechnie oferowana, w PL może przez dwa lata

W ogóle co to za "pies", że szukasz sedana?
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

11 Maj 2022, 13:19

franccc napisał(a):W ogóle co to za "pies", że szukasz sedana?
Też jestem ciekaw bo zazwyczaj przy większych pasach najlepsze jest kombi.

guardian10 napisał(a):Chodzi o hyundaia Elantrę V z silnikiem 1.6 132km
Może spojrzyj na i40?
Co do konkurencji to dla Elantry może to być jeszcze Corolla w sedanie.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

11 Maj 2022, 15:19

Pies to tylko taki dodatek, mały 5kg - Nie ma w sumie nic do wyboru auta ;)
Liftback/sedan po prostu mi się podoba taka linia nadwozia.

I40 odpada bo nie ma tam dla mnie odpowiedniego silnika.
Corolla w sedanie patrzyłem ale tego jest równie mało co Elantry - Na całą Polskę w cenie do 45 tys 13 sztuk w benzynie, z czego po zaznaczeniu bezwypadkowy i nieuszkodzony zostało ich 5. Mówię oczywiście o generacji E16 produkowanej od 2012r.

Elantra najbardziej mi się podoba, może ściągnę sobie coś z zachodu europy. Macie jakieś doświadczenia z tym samochodem i tą generacją?
guardian10
Nowicjusz

11 Maj 2022, 15:25

guardian10 napisał(a):Na całą Polskę w cenie do 45 tys 13 sztuk w benzynie, z czego po zaznaczeniu bezwypadkowy i nieuszkodzony zostało ich 5.

Czyli już z tych 5ciu pewnie 4,5 szt.do odstrzału :mrgreen:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Honda NSX hybrid - 2,6 sek., 581 KM
    Legendarny, najszybszy model Hondy w wielkim stylu powrócił po ponad 10 latach przerwy, debiutując w 2015 roku na Salonie Samochodowym w Genewie. Napędza go hybryda, będąca połączeniem turbodoładowanego silnika 3.5 ...