Nowe auto ........

12 Paź 2010, 18:53

Witam !!!
Potrzebowałbym od was informacji planuję zakup auta bardziej komfortowego dla rodziny niż to które posiadam. Na dzień dzisiejszy jeżdżę fiacikiem Cinqecento 900 (prod. z 1993r.). Autko sprawuje sie dobrze ale czas na zmianę. Trudno jest spakować 4 osobową rodzinę i wyjechać gdziekolwiek chociażby na parę dni za miasto. Do zagospodarowania mam 16 000 i ewentualnie jakieś 3 000 na warsztat. Zastanawia mnie Citroen C5 (2.0 HDI 110KM , przebieg 201 000 , diesel )ewentualnie z 2002 roku z małą różnicą bo ten ma większą jednostkę napędową 3,0 w benzynie, przebieg 178 000.
Wiem że części nie są tanie ale w tym wypadku taki wydatek powinien być jednorazowy.
Wdzięczny bym był wam gdyby ktoś wyraził swoją opinie na temat tego samochodu.

Z góry dziękuje
Ericsone_2007
Nowicjusz

Miejscowość: Radzymin

12 Paź 2010, 21:59

To 3tys.zł to bym sobie zostawił wiadomo pakiet startowy i dopieszczenie auta.A w tej kwocie porozglądal bym sie za Alfą Romeo 156 JTD.Chociaż niewiem czy diesel będzie najlepszy bo niewiem ile rocznie zamierzasz robić km.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Paź 2010, 22:37

Właściwie przez cały tydzień robie ponad 100 km.( dom-praca-zakupy-dom). Miesięcznie będzie około 2500 km. I to spokojnej jeżdzie po mieście

[ Dodano: 12 Październik 2010, 22:44 ]
Sorki ale to dziennie robię ponad sto kilometrów :razz:
Ericsone_2007
Nowicjusz

Miejscowość: Radzymin

12 Paź 2010, 22:44

Z Cytryną to jest tak - fajne auto ale to hydro... Są ludziska co się tego nie boją i chwalą ale PODOBNO cytryn ze sprawnym hydro się nie sprzedaje :mrgreen: Co do 156... Temat jeszcze cięższy niż hydro w Citroenie... Nie wiem czy Twój budżet pozwoli na zakup wystarczająco zadbanego wynalazku :mrgreen: byś nie dołączył do grupy ludzi twierdzących, że aut na F (i włoskich) się nie kupuje... Ja dysponujac takim budżetem kupiłbym coś na sprawdzonym zaiwieszeniu z prostym silnikiem (diesel z Niemiec, benzyna z Japonii) i z ograniczoną ilością elektroniki ;)
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

13 Paź 2010, 08:13

Nie no za 16koła da sie znaleść zadbaną 156 w dieselku.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012