Nowe auto

20 Sie 2016, 20:28

Witam. Zastanawiam się nad wyborem auta. Jestem kompletnie rozbity. Mój budżet mieści się w 11000. Jest masę modeli, ale szukam czegoś lepszego by nie dokładać. Będzie to mój pierwszy samochód. Znajomy namawia mnie na Audi A3 b+g. Osobiście podobają mi się Vectry C, ale wygląd nie jest głównym priorytetem(jednak nie mylmy z tym, że musi być zadbany). Głównie ekonomia i niezawodność. A3 mnie trochę kusi, ale chciałbym poznać opinię obiektywną. Interesują mnie również Renault Megane(od 2003) i ogólnie Volvo oraz Peugeot, ale nie potrafię się zdecydować. Przyznam, że kompletnie się nie znam.
Z góry dziękuję za pomoc.
Erni96
Obserwowany

Auto: Nie mam

21 Sie 2016, 06:22

Odnosząc się do tytułu: obiektywnie rzecz biorąc, to za 11000 PLN nie masz szans kupić nowego samochodu. Najtańsza jest dacia od 29900 więc prawie 3x tyle.

No chyba że to budżet w euro/funtach?
m.: celica turbo za 10k, czekamy...
voidcall
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 07 03 2007
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Focus MK1 FL
Silnik: 1.6 100KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

21 Sie 2016, 10:46

A3 szukaj z 1,8 ale LPG lepiej założyć samemu
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

21 Sie 2016, 11:30

Jeśli chodzi o wybór a3 vs Megane to lepszy będzie ten pierwszy. Wprawdzie starszy konstrukcyjnie, dość trudno kupić coś w normalnym stanie, ale technika pewniejsza.
Możesz poszukać Forda Focusa (jeśli mógłbyś dołożyć ze 2k to mógłbyś po cichu myśleć o II gen z samego początku produkcji), Honda Civic VII gen

voidcall jeśli nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia to najlepiej przemilcz sytuację :ok:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ultima GTR i wyścigowa Corvetta - Jerzy Dziewulski
    Jerzy Dziewulski, honorowy członek klubu Elite Circle co roku podczas imprez motoryzacyjnych zaszczyca nas swoją obecnością prezentując swoje auta między innymi Ariela Atoma, Ultimę GTR i wyścigową Corvette. W tym roku po ...