Nowe auto w leasingu do 80 tys, które "ma wyglądać"

30 Lip 2018, 00:12

Cenowo wychodzi podobnie z tym, że w Leonie od 79 tyś. mamy już topowe wersje Xcellence lub FR które są słabiej wyposażone. Golfa dostaniemy w podobnej cenie "tylko" w wersji Comfortline. FR robi jednak całą robotę w Seacie - auto wygląda bardziej młodzieżowo, mówię nie tylko o samym wnętrzu ...a Golf jak dziadkowóz nuda nuda nuda i czarna deska . Golf, aż się prosi aby brać go w wersji Highline a to już wydatek ok. 90 tyś. wtedy dają dopiero przyciemnione szyby i lepsze fotele.
Nie zmienia to jednak faktu, że oba autka są tak przestarzałe z wyglądu, a mimo wszystko mogą sie podobać uwagę przykuwają nie tylko piękne i nowoczesne światła led. Te modele są na rynku od prawie 7 lat i jest to też duża zaleta - odpadają choroby wieku dziecięcego. Wszystko już jest w nich udoskonalone do granic możliwości i nic więcej się chyba nie wyciśnie.
Mnie osobiście zachęca dobra jakość wykonania i duża ilość miejsca w środku dla 4 osób oraz prawdopodobna niezawodność :-) Dalej się waham, które wybrać i to po kilkunastu jazdach próbnych.
bolojang
Nowicjusz

30 Lip 2018, 22:33

Na VW są duże zniżki w salonach, za Golfa 1.5 TSI 150KM (tego silnika nie ma w Leonie) w wersji Highline + Komfort + Business zapłacisz 90 tysięcy. Takie same wyposażenie z 1.4 TSI 125KM wyjdzie 85 tysięcy. Jeśli ktoś kupuje na firmę to jeszcze parę tysięcy może utargować.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

30 Lip 2018, 23:15

Tylko, że Highline ma więcej piano blacku niż Comfortline :p Ja brałem z promocji na rocznik ale trafiła mi się wersja taka jaką brałbym na zamówienie: Comfortline + Komfort + Business + AppConnect (polecam) + ewentualnie dokupilbym automatyczną klime ale z manualnej jestem zadowolony więc w sumie miałbym dylemat, czy tego potrzebuje. Co do silnika to wybrałbym 1.4 do manuala, 1.5 tylko do DSG... Moc to wedle uznania, dla mnie 125KM jest w sam raz.
ichris
Początkujący

Auto: VW Golf MK7,5
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Idealny samochód na wyprawy w nieznane
    Projektując na nowo samochód rodzinny, Dacia pragnęła wyjść naprzeciw pragnieniom współczesnych rodzin związanym z wędrówkami, spotkaniami z przyrodą czy aktywnością na świeżym powietrzu, jak również ...