Nowe klocki hamulcowe-brak recznego

11 Maj 2012, 20:54

dzis wymienialem klocki hamulcowe w tylnich kolach mojego Polo .Hamulec nozny dziala bez zarzutu, ale brak hamulca recznego. szukalem w internecie przyczyny i znalazlem ze tloczki hamulcowe w Polo czwartej generacji wkreca sie a nie wciska, ja swoje wlasnie wcisnelem( poszlo z duzym oporem), czy to moze byc przyczyna braku hamulca recznego?
tym
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 06 1996
Auto: Polo 1.4TDI (2007r)

11 Maj 2012, 23:49

tym napisał(a):ja swoje wlasnie wcisnelem

I tu popełniłeś błąd w sztuce rzemiosła naprawy aut. Jeśli wcisnąłeś na siłę tłoki to z samoregulacji pozostały miazgi. Chyba pozostaje zakupić innych zacisków , bo z zakupem części do ich naprawy będzie problem.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym są masy czynne w akumulatorze?
    Jedną z częstszych przyczyn zakończenia żywota akumulatora na skutek jego wadliwej eksploatacji jest spłynięcie mas czynnych z płyt wypełniających wnętrze baterii. Opad mas czynnych objawia się zmętnieniem elektrolitu, a ...
    Kilka ogólnych informacji na temat wyboru opon zimowych
    Przede wszystkim ważne jest, aby upewnić się, że wybrane opony spełniają wymagania panujące w danym kraju dotyczące opon zimowych. W niektórych krajach obowiązuje oznaczenie "M&S" (Mud and Snow) lub symbol góry ...