Luźny hamulec ręczny, słabo hamuje na jedno koło

08 Maj 2012, 20:24

W moim Polo ręczny mam bardzo luźny, muszę go wysoko zaciągać, no i wtedy nawet troche słabo mi trzyma. Byłem niedawno na przeglądzie i na lewe koło mi nie hamuje.
Wybieram się do mechanika tylko nie wiem gdzie :) na stacji diagnostycznej coś tam naprawiają tylko podobno zdzierają kasę. W pobliżu jest jakiś mechanik do którego jeden znajomy jeździ, no ale po opinii jednej osoby trudno coś powiedzieć. W internecie znalazłem 20 km ode mnie mechanika którego ludzie chwalą na forach.
No i nie wiem czy te hamulce to jest jakaś prosta sprawa i pierwszy lepszy mechanik mi to zrobi? Czy lepiej przejechać się kawałek drogi do kogoś sprawdzonego?
hehe
Początkujący

Prawo jazdy: 10 06 2010
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: VW Polo 6n2
Silnik: 1.0 50KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

09 Maj 2012, 15:46

hehe napisał(a):No i nie wiem czy te hamulce to jest jakaś prosta sprawa i pierwszy lepszy mechanik mi to zrobi?

Jeśli masz jakieś pojęcie o trzymaniu kluczy, młotek, podnośnik, kobyłkę... to zrobisz sam ..

Poczytaj w ,,sam naprawiam VW Polo'' jak sie to robi i do roboty ..
Naciągniesz linkę, a może trzeba wymienić szczęki ... To nie są skomplikowane roboty ..
Możesz też poczytać tu - http://www.google.com/cse?cx=partner-pu ... gsc.page=1
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2011

09 Maj 2012, 17:04

Ooo dzięki :) pewnie, pogrzebię sobie troche w wolnej chwili jeśli to takie proste
hehe
Początkujący

Prawo jazdy: 10 06 2010
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: VW Polo 6n2
Silnik: 1.0 50KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...