Nowe OC i zmiana właściciela

04 Kwi 2010, 10:44

Witam, mam taki nietypowy problem odnośnie ubezpieczenia OC. Kupiłem tak jakby auto od ojca, bez pisania umowy kupna-sprzedaży, samochód jest zarejestrowany na niego i OC także, niedługo się kończy mi OC i chcę wykupić nowe i właśnie pojawia się pytanie - czy jest możliwość aby OC już było pisane na mnie i żeby mi leciały składki? I czy np jest taka możliwość żeby tata wpisał mnie w dowód jako współwłaściciel i wtedy wykupić OC na niego ale czy będą mi wtedy leciały składki? Jak to działa i np ile kosztuje zmiana dowodu aby dopisać nowego współwłaściciela? Gdzie teraz najtańsze OC można wykupić?
Pozdrawiam
pulas12
Nowicjusz

Miejscowość: Prabuty

06 Kwi 2010, 20:09

gdy będziesz w spół właścicielem lecą ci zniżki.oc na siebie nie wykupisz-robi to ta osoba co jest w dowodzie rejestracyjnym.wymiana dowodu to koszt ok 40zł.najtańsze oc -trzeba kilka meyli wysłać do link axa i inne.
ryba1977
ryba1977
Aktywny

Miejscowość: poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mercedes Sprinter w wersjach NGT i LGT receptą na kryzys
    Pomimo że branża samochodowa ogłosiła jakiś czas temu koniec kryzysu, on jednak znowu powraca. Dla sektora transportowego oznacza to ponowne pogorszenie warunków działania: wzrost cen paliw, zmniejszenie zamówień. ...
    Toyota GT86
    Sportowe coupé Toyoty zdobyło wielką sławę jako samochód dający ogromną frajdę z jazdy, który jednocześnie nie kosztuje majątku. Wersja kabriolet z pewnością przysporzyłaby dodatkowych fanów tylnonapędowej ...