REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Dishman napisał(a):A jednak coś w tym jest. Popatrz na podejście firm ubezpieczeniowych do 18 latków, popatrz na statystyki wypadków i dlaczego 18-latkowie mają te wypadki.
Jasne, krzywdzące jest to dla niektórych 18-latków którzy mają głowę na karku i są pod tym względem dojrzali, ale niestety tak to już na tym świecie jest, że na opinię większości pracuje jakaś grupa.
Dishman napisał(a):A jednak coś w tym jest. Popatrz na podejście firm ubezpieczeniowych do 18 latków, popatrz na statystyki wypadków i dlaczego 18-latkowie mają te wypadki.
Jasne, krzywdzące jest to dla niektórych 18-latków którzy mają głowę na karku i są pod tym względem dojrzali, ale niestety tak to już na tym świecie jest, że na opinię większości pracuje jakaś grupa.
siwy napisał(a): a tak wogóle to starsze osoby wcale nie powodóją mniej wypadków niż młodzi
Dishman napisał(a):Nie wiem czy powinno być od 21 czy od 24 lat. Nie jestem specjalistą. Polemizuję z poglądem, że młodzi kierowcy są tak samo niebezpieczni, jak ci starsi. Jeżeli Ty i Bryann coś takiego twierdzicie, to ja się z tym zgodzić nie mogę. Twierdzę bowiem, że najbardziej niebezpieczni są kierowcy w przedziale wiekowym 18-24 lata. Z dwóch powodów:
-brak doświadczenia;
-brawura