REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Bryann napisał(a):Ja się z tym zgadzam, ale nie chcesz mi chyba powiedzieć, że ilość wypadków nie zależy od ilości osób w tym wieku...dlatego niestety na to nie ma rady....znajdziesz poważnego 18 latka jak i durnia za przeproszeniem 40latka..
Dishman napisał(a): Faktem jest, że doświadczenie trzeba kiedyś nabyć i z tym nie polemizuję. Istotne jest to, żeby przykrócić trochę smycz tym co myślą, że są królami szos.
Myślę, że nie takie głupie byłoby zmniejszenie ilości pkt z 24 do np. 14-18 dla kierowców do 24 roku życia. Również zmniejszyłbym limit pkt dla kierowców którzy utracili prawo jazdy za punkty, bo oni pokazali, że mimo upomnień i kar dalej łamią ostro przepisy.
Bez obrazy ale ilu z was jezdzi juz troche po drogach a ilu w GTA ? Wypisywanie rzeczy typu ze ktos starszy o 6 lat nie spowoduje wypadku. O ile mnie wiadomo glupota to choroba niezarazliwa ale od kiedy uleczalna ? Jak ktos jest srednio madry to dlaczego ma z wiekiem zmadrzec ?
To nie moj problem ze robisz sobie z zycia jakas statystyke
a gwarantuje Ci jeszcze ze wiek i rozum nie zawsze ida w parze.
Idac tokiem Twojego punktu widzenie zauwazam ze zalezy Ci na mniejszej liczbie wypadkow - trafilem widzisz.
A wiec co, wedlug Ciebie trzeba dawac prawo jazdy osoba +25, no i oczywiscie tym starszym mocniej tez.
Wygadujesz glupoty !!!
Kierowcow trzeba sprawdzac pod katem kwalfikacji, szkolic i egzaminowac !!! Skoro nadal twierdzisz ze to malo to jedyne co mi przychodzi do glowy to badania kandydatow pod katem psychicznych kwalfikacji. Popraw mnie jesli nadal jestem w bledzie ...
Idac tokiem Twojego punktu widzenie zauwazam ze zalezy Ci na mniejszej liczbie wypadkow - trafilem widzisz. A wiec co, wedlug Ciebie trzeba dawac prawo jazdy osoba +25, no i oczywiscie tym starszym mocniej tez.
Udzielaj odpowiedzi badz zadawaj pytania, nie lej wody
sali1001 napisał(a):a w spraiw tego prawka od 24 lat...
a co z tymi ktorzy maja 19 lat i maja juz prawko???
czy oni mogą jezdzic majac 19 lat??