Nowe przepisy na kat. A

12 Mar 2009, 21:58

Mam aktualnie 15 lat...
Zaczynałem zippem vaporem i zrobiłem nim 13tyś km <przez>
Aktualnie od roku śmigam alaścigaczem Yamahą TZR
zrobiłem 11tyś km

moim zdaniem podwyższenie wieku nic nie zmieni a wręcz przeciwnie, bo jak każdy wie, czym jest siestarszym tym nauka gorzej wchodzi do głowy...
Uważam że jestem człowiekiem rozsądnym i naprawdę wiele mnie już na drodze nauczyło choć i tak uważam że to mało...
drastyczne podnoszenie przepisów sięnie sprawdzi
wzrośnie tylko ilość części tuningowych
np jak z 47 km zrobić 100
tak jak aktualnie dzieje się w dziedzinie 50cm3
osobiście znam osoby dosłownie latające 160km/h
maszynką oficjalnie 50 jednak która ma ok 22 km
nie jeden golfik niema szans
to samo zacznie się dziać w innych pojemnościach...

ja na miejscu tych naszych polityków, którzy pewnie ani razu nie siedzieli na motorze bym oddelegował
czy zaostrzenie przepisów by nic nie dało?
np
czas próby 2 lata
w tym czasie można tylko raz złamać jaki kolwiek najmniejszy przepis
np złe parkowanie
za drugim razem konieczność odczekania pół roku i kolejny egzamin...
taki młody kierowca nauczył by się wtedy pokory i zaczął pracować nad techniką...
pozatym, ile teraz szaleńców jeździ bez prawka... napewno sporo;]
pomyślmy co będzie później
pozdrawiam
wypowiadajcie sie na priv
[email widoczny po zalogowaniu]
odpiszę na każdy list
micmio1
Nowicjusz

17 Mar 2009, 21:01

mamy rok 2009 i żaden przepis na szczeście nie wszedł
jeżeli wejdzie bedzie tylko gorzej bo beda jezdzic bez prawka i nie bedzie nawet tej minimalnej wiedzy której czasem mozna sie nauczyc na kursie prawa jazdy
siwy
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław

16 Kwi 2009, 21:08

Mam nadzieje ze nie wejdzie ta ustawa przynajmniej nie w tym roku a najlepiej to nigdy (bo skrzywdzili by tym dużo bardzo dużo osób). Choć dziś słyszałem w telewizji ze na motory ciężkie (kategoria A) ma być zrobione prawko od 24 lat tylko nie powiedziano od kiedy to ma wejść. Czy ktoś może wie?? mam nie cale 18 lat i mam nadziej ze zdążę zapisać się na prawko zanim to nasi ''kochani politycy'' wprowadza :?
komisarz911

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...