Nowe tablice od 2012 ?

16 Kwi 2011, 19:52

Gdzieś wyczytałem , że szykują sie zmiany jeśli chodzi o tablice rejestracyjne . Podobno każdemu samochodowi ma być przyporządkowana jedna tablica bez konieczności jej zmieniania przy zakupie . Słyszał ktoś ?
marco84
Początkujący

Miejscowość: Nowy Sącz
Auto: Fiat Punto 2
Silnik: 1,2 8V 60 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback

16 Kwi 2011, 20:17

marco84 napisał(a): Słyszał ktoś ?

Mimo ze jestem troche głuchy :mrgreen: to czytalem o tym na innym forum.Nowinki te podał"Dziennik Gazeta Prawna".Uwazam jednak ze jak to u nas:pismacy troche podzięciolą/wiadomo-nowy temat/ i wszystko umrze śmiercia naturalną.Myśle ze jednym z głównych powodów to $$$$$$$$$.Dzisiaj wiadomo:samochód z innego powiatu,wojewodztwa i TR do wymiany a kaska do budzetu i tak na okrągło....Jezeli ma być tak jak podaje"DGP" to tak jak by człowiek sam sobie odcinał dopływ kasy.Myśle ze nie jest to raczej mozliwe w tym kraju.... :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

16 Kwi 2011, 23:22

Jeżeli tego Unia nie narzuci, to Polska sama sobie nie zrobi takiej straty finansowej....
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

17 Kwi 2011, 08:15

Macie rację , to zbyt piękne , żeby mogło być prawdziwe ... w tym kraju , bo jak wiadomo , na zachodzie już dawno tak jest . Doczytałem artykuł , wynika z niego , że póki co , jest to tylko projekt , więc do realizacji daleka droga . No i wybory niedługo , więc trzeba szukać chwytu na wyborców . Gdyby ustawa weszła w życie , straciliby na tym urzędasy , bo odeszłyby opłaty w WK , a u mnie w Małopolsce to 180 zł . Jednak znając ich mentalność , raczej do tego nie dopuszczą . Byłem kilka lat w Anglii , tam są chyba najprostsze procedury przy zakupie samochodu , który na jednych tablicach jeździ przez całą swoją żywotność . Ale gdzie nam do Anglii ....

pzdr
marco84
Początkujący

Miejscowość: Nowy Sącz
Auto: Fiat Punto 2
Silnik: 1,2 8V 60 KM
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Te samochody są najbardziej trwałe
    Trwałość samochodu ma znaczenie zarówno dla tych kierowców, którzy kupują samochód raz na wiele lat, jak i dla tych, którzy rozglądają się za dobrym autem używanym. Amerykański portal zajmujący ...
    20-tysięczny egzemplarz Audi R8
    Zwieńczeniem sześciu lat precyzyjnej pracy jest wspaniała uroczystość. Z taśmy produkcyjnej fabryki Audi w Neckarsulm, zjechał 20-tysięczny egzemplarz Audi R8. To Audi R8 GT Spyder o mocy 560 KM, w kolorze Sphärenblau. ...