Ubezpieczenie zagranicznego auta bez przerejestrowania go

17 Kwi 2011, 14:07

Witam. Mieszkam we wloszech i mam tutaj swoje auto od wielu lat , ale ubezpieczenie czysci mi kieszen co do ostatniego centa.Zastanawiam sie wiec , czy istnieje polska firma ubezpieczeniowa , ktora ubezpieczy mi zagraniczne auto bez potrzeby przerejestrowania go i bez potrzeby przeprowadzania badan stanu technicznego auta w Polsce? - Mam wszystko co trzeba , tylko,ze z wloszech.Jesli tak , moze mi ktos z was podpowiedziec firmy , ktore podjely by sie tego? dziekuje
ALicjaG
Nowicjusz

Miejscowość: Italia

17 Kwi 2011, 14:28

ALicjaG napisał(a):Zastanawiam sie wiec , czy istnieje polska firma ubezpieczeniowa , ktora ubezpieczy mi zagraniczne auto bez potrzeby przerejestrowania go

Przeciez to takie proste...TELEFON to chyba masz... :?: :?:
ALicjaG napisał(a):bez potrzeby przeprowadzania badan stanu technicznego auta w Polsce?

W Polsce nikt Ci nie przeprowadzi badania stanu tech.pojazdu na "obcych" TR...a jezeli nawet dokona sprawdzenia stanu tech.to nie moze dokonac wpisu w takim DR..Na dzień dzisiejszy całkowity brak przepisów w tym temacie-tzn.nie mozna tego fizycznie wykonać..
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

17 Kwi 2011, 14:55

Migi60 napisał(a):
ALicjaG napisał(a):Zastanawiam sie wiec , czy istnieje polska firma ubezpieczeniowa , ktora ubezpieczy mi zagraniczne auto bez potrzeby przerejestrowania go

Przeciez to takie proste...TELEFON to chyba masz... :?: :?:
ALicjaG napisał(a):bez potrzeby przeprowadzania badan stanu technicznego auta w Polsce?

W Polsce nikt Ci nie przeprowadzi badania stanu tech.pojazdu na "obcych" TR...a jezeli nawet dokona sprawdzenia stanu tech.to nie moze dokonac wpisu w takim DR..Na dzień dzisiejszy całkowity brak przepisów w tym temacie-tzn.nie mozna tego fizycznie wykonać..

telefon mam,ale nie wiem do kogo madrego trzeba zadzwonic!jestem tu 15lat,zadko bywam w PL i pojecia nie mam o przepisach :roll:
wiec WAS pytam co zrobic i do kogo sie zglosic?tzn mam wloskie zameldowanie,wloskie rejestracje samochodowe i wloskie ubezpieczenie!a chce miec pl ale z wloskimi blachami
:cry:
ALicjaG
Nowicjusz

Miejscowość: Italia

17 Kwi 2011, 15:04

ALicjaG napisał(a):?tzn mam wloskie zameldowanie,wloskie rejestracje samochodowe i wloskie ubezpieczenie!a chce miec pl ale z wloskimi blachami

Czyli najprościej jak mozna wykumać:2 und 1.... :wink:
Niestety tak się nie da zrobić zeby posiadac sam.na obcej rejestracji a wykonywac przeglądy tech. i ubezpieczenia w Polsce...Wiem,wiem jak nie wiadomo o co biega to wiadomo ze o $$$$$$$$$$$$$$$ Na dzień dzisiejszy nie mozesz tak zrobić...Jezeli cos zle zrozumiałem to napisz...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW M1 Hommage 2008
    Koncept zbudowany w celu uczczenia dwóch protoplastów: BMW M1 (1978) oraz BMW Turbo (1972). BMW M1 Hommage potwierdza zatem przywiązanie marki do historii i demonstruje sposób, w jaki dziedzictwo BMW ...