Ubezpieczenie zagranicznego auta bez przerejestrowania go

17 Kwi 2011, 13:07

Witam. Mieszkam we wloszech i mam tutaj swoje auto od wielu lat , ale ubezpieczenie czysci mi kieszen co do ostatniego centa.Zastanawiam sie wiec , czy istnieje polska firma ubezpieczeniowa , ktora ubezpieczy mi zagraniczne auto bez potrzeby przerejestrowania go i bez potrzeby przeprowadzania badan stanu technicznego auta w Polsce? - Mam wszystko co trzeba , tylko,ze z wloszech.Jesli tak , moze mi ktos z was podpowiedziec firmy , ktore podjely by sie tego? dziekuje
ALicjaG
Nowicjusz

Miejscowość: Italia

17 Kwi 2011, 13:28

ALicjaG napisał(a):Zastanawiam sie wiec , czy istnieje polska firma ubezpieczeniowa , ktora ubezpieczy mi zagraniczne auto bez potrzeby przerejestrowania go

Przeciez to takie proste...TELEFON to chyba masz... :?: :?:
ALicjaG napisał(a):bez potrzeby przeprowadzania badan stanu technicznego auta w Polsce?

W Polsce nikt Ci nie przeprowadzi badania stanu tech.pojazdu na "obcych" TR...a jezeli nawet dokona sprawdzenia stanu tech.to nie moze dokonac wpisu w takim DR..Na dzień dzisiejszy całkowity brak przepisów w tym temacie-tzn.nie mozna tego fizycznie wykonać..
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

17 Kwi 2011, 13:55

Migi60 napisał(a):
ALicjaG napisał(a):Zastanawiam sie wiec , czy istnieje polska firma ubezpieczeniowa , ktora ubezpieczy mi zagraniczne auto bez potrzeby przerejestrowania go

Przeciez to takie proste...TELEFON to chyba masz... :?: :?:
ALicjaG napisał(a):bez potrzeby przeprowadzania badan stanu technicznego auta w Polsce?

W Polsce nikt Ci nie przeprowadzi badania stanu tech.pojazdu na "obcych" TR...a jezeli nawet dokona sprawdzenia stanu tech.to nie moze dokonac wpisu w takim DR..Na dzień dzisiejszy całkowity brak przepisów w tym temacie-tzn.nie mozna tego fizycznie wykonać..

telefon mam,ale nie wiem do kogo madrego trzeba zadzwonic!jestem tu 15lat,zadko bywam w PL i pojecia nie mam o przepisach :roll:
wiec WAS pytam co zrobic i do kogo sie zglosic?tzn mam wloskie zameldowanie,wloskie rejestracje samochodowe i wloskie ubezpieczenie!a chce miec pl ale z wloskimi blachami
:cry:
ALicjaG
Nowicjusz

Miejscowość: Italia

17 Kwi 2011, 14:04

ALicjaG napisał(a):?tzn mam wloskie zameldowanie,wloskie rejestracje samochodowe i wloskie ubezpieczenie!a chce miec pl ale z wloskimi blachami

Czyli najprościej jak mozna wykumać:2 und 1.... :wink:
Niestety tak się nie da zrobić zeby posiadac sam.na obcej rejestracji a wykonywac przeglądy tech. i ubezpieczenia w Polsce...Wiem,wiem jak nie wiadomo o co biega to wiadomo ze o $$$$$$$$$$$$$$$ Na dzień dzisiejszy nie mozesz tak zrobić...Jezeli cos zle zrozumiałem to napisz...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

"Highway Hero" Mercedes-Benz Actros 2551 6x2
    Podczas 65. targów pojazdów użytkowych w Hanowerze uwagę zwiedzających przyciągnął niepowtarzalny Actros w kolorze jadowitej zieleni, zaparkowany przy wejściu do świata samochodów użytkowych Daimler Trucks. ...
    Jak poruszać się po kierownicy?
    Prawidłowe ułożenie rąk na kierownicy ma zasadniczy wpływ na bezpieczeństwo jazdy, ponieważ właśnie dzięki niej kierowca ma kontrolę nad układem kierowniczym i zawieszeniem. Tylko prawidłowe trzymanie koła kierownicy umożliwia ...