Nowe z salonu, 60-65tys.

28 Paź 2014, 18:11

Statystyki sprzedaży o niczym nie świadczą. Wolałbym statystyki awaryjności, bo właśnie opel i ford raczej tutaj nie bryluje :-)
lotap
Nowicjusz

Prawo jazdy: 22 03 2011
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: nie mam

28 Paź 2014, 20:01

Autogcm napisał(a):natomiast z doświadczenia wiem że jest to jeden ze słabiej wykonanych aut na rynku ( mowa tu o wykończeniu , a co za tym idzie trwałości ).

coś Ci się poprzestawiało skoro twierdzisz, że nowe i30 jest słabo wykończone i popierasz swoje wywody statystykami awaryjności. Co do Hyundaia to wiem, że te auta są trwałościowo o wiele wyżej niż niemiecki marki będąc na poziomie japończyków. W końcu u mnie jest jeden 15 lat od nowości...
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

28 Paź 2014, 20:18

lotap napisał(a): Wolałbym statystyki awaryjności, bo właśnie opel i ford raczej tutaj nie bryluje
To radzę zaznajomić wiadomości z forum, nie tylko tego bo to są marki które są na czele.. :ok:
A proponowanie Skody Octavi która nie reprezentuje sobą nic i nie jest największa, za to najciaśniejsza jest szczytem niewiedzy..
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

28 Paź 2014, 20:33

Hyundai to dobry wybór, wydaje się, że nawet bardzo dobry: http://www.auto-swiat.pl/uzywane/test-d ... osci/wlm20, co prawda i40, ale raczej i30 nie odbiega za bardzo :)
166 2,4 JTDm - jest
156 19 JTD - była
306 1,4 - był
autoitalia
Aktywny

Prawo jazdy: 11 03 2009
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Alfa Romeo 166
Silnik: 2,4 JTDm 175 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2003

29 Paź 2014, 11:16

Kolega ma i30 i wręcz rozpływa się z zachwytu :)
MuscleFreak
Nowicjusz

Miejscowość: Wołomin
Prawo jazdy: 08 02 2012
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Mazda 626 Cronos
Silnik: 2.5 v6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1995

29 Paź 2014, 11:55

MuscleFreak napisał(a):Kolega ma i30 i wręcz rozpływa się z zachwytu :)

Serio? :/ Może nie jeździł nigdy innym samochodem... Wizualnie ok, cenowo również, ale układ jezdny jest naprawdę tragiczny (konieczność ciągłego korygowania toru jazdy, okropne bujanie na nierównościach, ospałość - opóźniona reakcja na ruch kierownicą), poza tym zawieszenie bardzo głośne (szczególnie przód) - mają się jeszcze czego uczyć od europejskich czy nawet japońskich marek. Wiadomo, że to nie BMW, ale wystarczy przejechać się choćby niewiele droższym Focusem, żeby poczuć WYRAŹNĄ różnicę. Trwałość, o której pisze dzida to jednak trochę mało, wolałbym dopłacić i kupić coś, co oferuje chociaż minimum frajdy z jazdy.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LC Black Panther
    Na potrzeby filmu "Czarna Pantera" Lexus stworzył też jedną sztukę modelu LC w specjalnej wersji Black Panther. Filmowy pojazd wyróżnia się niebieskim malowaniem z grafiką przedstawiającą wizerunek głównego ...
    Piesi po zmierzchu obowiązkowo z odblaskami
    Pieszy który będzie się poruszał po zmierzchu po drodze poza terenem zabudowanym, będzie miał obowiązek noszenia elementów odblaskowych tak zakłada nowelizacja Prawa o ruchu drogowym, która została podpisana ...

29 Paź 2014, 12:02

Proponuje udać się do najbliższego salonu Hyundaia i sprawdzić z ciekawości powłokę lakierniczą ... ;) To udręka każdego lakiernika . Rowery mają grubszą warstwę lakieru :) To jeden z elementów które stanowią całość opinii .
Autogcm
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Katowice, Kraków, Gdańsk, Opole, Warszawa
Auto: Nowe samochody
Silnik: benzyna, diesel
Paliwo: Inne
Typ: Inny

29 Paź 2014, 12:09

Autogcm napisał(a):Proponuje udać się do najbliższego salonu Hyundaia i sprawdzić z ciekawości powłokę lakierniczą ... ;) To udręka każdego lakiernika . Rowery mają grubszą warstwę lakieru :) To jeden z elementów które stanowią całość opinii .

Tu też zgoda, ale to akurat cecha większości nowoczesnych samochodów - mój Civic, Ford Kuga rodziców czy Volvo S80, którym jeździ mój Prezes mają tak samo. Czasy Audi 80 już się skończyły :/
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

29 Paź 2014, 15:43

Dzida ma wiedze bo ma accenta ktorym robi 10 tys rocznie w spokojnych warunkach. Tak samo moj kolega opowiadal o swoik matizie dopoki nie zaczal nim jezdzic. Te auta sa tanie I po 10 latach zaczynaja ulegac biodegradacji.Chcac nie chcac. Reszte opisal lysy.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

29 Paź 2014, 17:32

jiGsaw napisał(a):Dzida ma wiedze bo ma accenta ktorym robi 10 tys rocznie w spokojnych warunkach.

mam porównanie stary vs. nowy nie to co Ty ograniczenie umysłowe w BMW niezależnie od wymagań :mrgreen:
szkoda, że mój 15 latek świetnie się ma ale Ty wiesz lepiej :ok:
to nie VW, więc nie chodliwie dlatego auta o małej wartości lecą na złom a nie na handel ale Ty wiesz lepiej :ok:

specjalista, że ho ho jeśli zakup nowego auta :lol:

Na koniec - szału nie ma ale gorzej jest w nowym VW, Skodzie. Cała kwintesencja tej marki.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

29 Paź 2014, 18:08

Przepraszam jeśli kogoś uraziłem tym oplem, może rzeczywiście nie jest tak źle. Moja ciocia kupiła nową astre 8 lat temu i praktycznie żadnych awarii nie było.

Co do hyundai to rzeczywiście opinie są takie że źle się nimi jeździ i na pewno będę chciał to sprawdzić.

A koncernu VAG nawet nie biorę pod uwagę ze względu na silniki TSI.
lotap
Nowicjusz

Prawo jazdy: 22 03 2011
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: nie mam

29 Paź 2014, 18:20

lotap napisał(a):Co do hyundai to rzeczywiście opinie są takie że źle się nimi jeździ i na pewno będę chciał to sprawdzić.

jeśli nie oczekujesz od samochodu sportowych zapędów to nie będziesz miał na co narzekać, bo te auta są nastawione bardziej na komfort co pokazuje paleta silników gdzie nie ma mocnych jednostek.
Precyzja prowadzenia myślę będzie o wiele lepsza w następnych modelach patrząc na postęp marki i wybudowanie centrum technologicznego przy torze Nurburgring. Ich pierwszy wypust to ma być 250konne i20 nowej generacji.

edit:
Jedyna opcja szybkiej jazdy z Korei to Cee'd GT, który trochę odstaje od Golfa GTI jednak w wielu testach (np. Top Gear, którzy uwielbiają Golfa GTI) podkreślane jest to, że jak weźmiemy pod uwagę cenę niższą o 30tys. zł i dzikość (prostotę) Kii to sytuacja nie jest już taka jasna.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

29 Paź 2014, 18:34

W Top Gear też gadają głupoty, pamiętam taką kwestię, że skoro Golf GTI VII jest niemiecki, to nie będzie się psuł. Przyrzekam, było coś takiego w odcinku, w którym porównywali A 45 AMG i BMW 135i.
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 299
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Impreza/Volvo S80
Silnik: 2.0 160/2.9 202
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2006

29 Paź 2014, 18:35

no ja tam ich takie stereotypowe opinie wkładam między bajki, ale co do frajdy z jazdy to myślę, że ta trójka wie o czym mówi jednak :)
dlatego też się zdziwiłem czego nie zbesztali Kii względem GTI
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

29 Paź 2014, 18:39

Mam bardzo podobną opinię na ich temat :ok:
W przypadku koreańców i japońców trzeba uważać na to, co pakują do układu klimatyzacji:
http://www.magazynauto.pl/porady/bezpie ... Id,1415655
W ogóle warto byłoby to gdzieś podkleić.
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 299
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Impreza/Volvo S80
Silnik: 2.0 160/2.9 202
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2006