REKLAMA
Witam
Za jakiś czas mam zamiar kupić nowy samochód (tylko i wyłącznie salon). Dlatego kieruję się do was, którzy siedzą w temacie z prośbą o poradę co wybrać. Jak wiadomo wybór jest bardzo bogaty.
Szukam auta klasy C. Chcę wydać kwotę od 50 do 65 tysięcy. Zależy mi na dobrym stosunku osiągów do spalania i bezawaryjności, no i jeszcze będę testował auta pod kątem jakości głośników, ale to już szczegół. Raczej nie mam uprzedzeń, ale po przeczytaniu kilkuset stron internetów odrzucam VAG. Wstępna lista wygląda tak:
1. Citroen C4 - 1.6 120KM, ma najlepsze oceny w pewnym polskim serwisie o motoryzacji, stosunek wyposażenia do ceny GENIALNY. Za 58 tysięcy dwustrefowa klima, składane lusterka!
2. Hyundai i30 - 1.6 120KM, 5 lat gwarancji i też niedrogi, aczkolwiek droższy od C4 i pojawiają się opinie, że autami z Korei źle się jeździ, niepewnie. Za to ewentualne dobre warunki kredytu 50/50 RRSO 0%! (chociaż raczej kupię za gotówkę)
3. Opel Astra - 1.6, 115KM, z wszystkich aut, które biorę pod uwagę ten wizualnie najbardziej mi odpowiada i serce wybrałoby Opla, cała reszta na minus, ciężkie auto, nie jedzie a dużo pali i chyba też bardziej się psuje niż reszta stawki
4. Mitsubishi Lancer - 1.6 117KM, na początku bardzo brałem go pod uwagę, bo bardzo tani i nieźle wyposażony, jednak opinie są średnie, trochę pali, słaby lakier i w środku nieciekawy
5. Jest jeszcze Megane, Focus i 308. Ten pierwszy zbiera słabe oceny, ale jest bardzo tani, dwa pozostałe trochę za drogie (pomijając najsłabsze wersje wyposażeniowe).
Uprzedzam, że przeczytałem całe forum kilka stron wstecz i nie ma aktualnego tematu tego typu, a większość jest o autach używanych, którym ja kategorycznie mówię nie. Proszę o wypowiedzi i pozdrawiam.