Nówka, sedan, do 50.000 zł na raty czy to możliwe?

08 Lip 2007, 19:37

Witam was wszystkich. Mój znajomy chce kupić autko do 50 tys na raty. Ma spełniać takie wymagania:

-obszerne, wygodne, dobrze wyposarzone wnętrze
-dobry silnik benzynowy nie koniecznie musi być ekonomiczny(takie 200 KM mu wystarczy)
-zeby spokojnie w nim się zmieściło 5 osób
-pojemny bagażnik
-wygląd też ma być dobry

Zastanawia się nad kupnem Fiata Linea, choć osobiście nie lubię fiata, ale ostatnio podobno się polepszył, ale też wybór nie należy do mnie. Linea najtansza to koszt 40 000 złotych więc się mieści w ograniczeniu.

Cena też nie musi być akórat równa 50 tys, może to być nawet i 55. To jest taka kasa którą ma od teraz, a dodatkowe np. 10 tys znajdzie się zawsze.

Czy znajdzie się jakaś furka która spełnia takie wymagania? Przypominam , że ma to być nówka z salonu, żeby poprostu on był 1 właścicielem.
lasty
Początkujący

Miejscowość: z laptopka :D

08 Lip 2007, 19:45

napewno Dacia Logan:)
wiekszość samochodów klasy B
Honda City
Chevrolet Lacetti
Kia Cerato

Co do Lineji (bo chyba tak to sie odmienia), siedziałem w niej i jest badzo wygodna i ten samochód to może być HIIT:):):)
.::Pozdrawiam::.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

09 Lip 2007, 17:08

te które wymieniłeś odpadają od razu. Dacia Logan- jej kształty jakoś nie podniecają go.
Honda City- tak samo
Chevrolet Lacetti- nie chce nic amerykanskiego, uważa ze amerykanskie wózki to szajs.
Kia? Koreańska marka nie jest zbytnio przekonywująca. Jeździł Kią Magnetis i nie był zadowolony z tej marki. Jakość wykończenia materiałów, jak i same materiały nie są dobrej jakości.

A jakbyścmy tak podwyższyli cenę do 70 tys? Bo taka cena też wchodzi w grę.
lasty
Początkujący

09 Lip 2007, 19:35

A może Opel Astra Classic II sedan lub kombi (pomieści pięć osób) . Motor Astry może być 1.4 90 KM lub 1.6 100 KM. W salonie proponują upust ok. 7000 zł do końca września 2007.

Kliknij ten link by zobaczyć cennik Opla Astry.
http://opel.dixi-car.pl/astra_cennik_2007.htm

Przekonaj się, Opel Astra będzie dobrym wyborem.

Pozdro :wink:
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków

09 Lip 2007, 19:49

A jak chcesz dowiedzieć o Fiacie Linea, to kup gazetę "autoświat" z 9 lipca (tygodnik) , to tam właśnie testowali Linea i dlatego dziś kupiłem tę gazetę i zauważyłem. :D

Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

09 Lip 2007, 19:54

Astra Clasic II, to auto jego zony moze i jest z niej zadowolony, ale nie chce mieć tandetnej fury. Czy nie ma aut, lepiej wyposarzonych od tych które wymieniliście i zeby sie miesciły w cenie?

Kupił Auto Świat i to właśnie tam zaszokowała go Linea, jest to autko dobrze wyposarzone (lepiej niż te które wymieniliście), tanie i NOWE.
lasty
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SsangYong Y400 - nowy model flagowego SUV-a
    SsangYong odsłonił nazwę oraz pokazał wygląd zewnętrzny oraz wewnętrzny modelu Y400. Opracowywany przez SsangYonga nowy model flagowego SUV-a znany był pod nazwą projektową "Y400". Firma zdecydowała się nadać nowemu samochodowi ...

11 Lip 2007, 17:40

To może niech pomyśli nad klasą kompaktową za ok. 50 000 mozna spokojnie kupić np. Fiata Stilo zy niestety podstawową odmianę Toyoty Corolli czy z silnikiem 1.4 ewentualnie jeżeli potrzebuje wiekszego samochodu może kupić Skode Octavie
Zbyszek
Początkujący

Miejscowość: Wałbrzych

11 Lip 2007, 19:04

Zbyszek napisał(a): jeżeli potrzebuje wiekszego samochodu może kupić Skode Octavie

Może być, ale to będzie Skoda Octavia Combi pierwszej generacji.
Polecałbym z silnikiem 1.6 102 KM lub 1.8T 150 KM.

Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

16 Lip 2007, 20:30

Chyba wspominałem, że to ma być sedan. Żadne Stilo. Corolla? Czemu nie. Muszę mu podsunąć ten pomysł. Ale która?

Ta?
[brak zdjęcia]

czy ta?
[brak zdjęcia]
lasty
Początkujący