Noworoczny dylemat

21 Gru 2009, 09:54

Witam.
Po sylwestrowej zabawie i noworocznym odpoczynku wybieram sie " na salony" aby stać sie szczęśliwym posiadaczem nowego samochodu tzw. kompaktu.
Do wydania mam 50 tys., resztę będę musiał dobrać kredytem (im mniej tym lepiej).
Auto głównie będzie służyć do jazdy w mieście + sporadyczne wypady urlopowe, dlatego skłaniam się ku benzynie z silnikem max. 1,6.
Zastanawiam sie nad trzema modelami:

-mitsubishi lancer (sedan)
-renault megane III
-ford focus

Po jedny z ostatnich programów "Automaniak" siedzi mi jeszcze w głowie Chevrolet Cruze.

Będę wdzieczny za wszelki porady i opinie (krytyczne i pozytywne) wybranych modeli.
asterx
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

21 Gru 2009, 10:32

A zastanawiales sie nad Astra IV ?, ktora wchodzi na rynek na poczatku nowego roku
Honda Civic V 1.5 101 KM-93'
Renault Safrane 2.0 12V 132 KM-94'
Rover 218 TD 1.8 88 KM-94'
Rover 216 GTi 122 KM-93'
Obecnie Rover 600 SDi 2.0 105 KM
Pawkaz
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Rover 600 SDi
Silnik: 2.0 SDi 105 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

21 Gru 2009, 11:41

Zastanawiałem się, ale "obiło mi się o uszy", że podstawowa wersja IV ma wynosić 68 tys. to troszkę przesadzili.
Tak samo myślałem o mazdzie 3, ale ceny mają wysokie.
asterx
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

21 Gru 2009, 12:05

Lancer to dobry samochod , tylko nie wiem jak tam ze spalaniem, bo wiem ze w 2.0 bylo one wysokie troszke
marcineq
Początkujący

Miejscowość: Tychy

21 Gru 2009, 22:03

Jeśli silnik ma być max 1,6 to wnioskuję, że zastanawiasz się nad Lancerem 1,5? Myślę, że taki silnik może być jednak trochę niewystarczający do tego auta. Megane 1,6 będzie o wiele bardziej dynamiczne. Na Twoim miejscu zastanawiałbym się właśnie nad tą propozycją. Możesz jeszcze sprawdzić ofertę Seata i poczekać na wspomnianą Astrę IV.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Suzuki Jimny
    Jimny jest obecnie najtańszym osadzonym na ramie autem terenowym, które jest oferowane w polskich salonach. Jego ceny zaczynają się od 64 900 zł. W tej kwocie otrzymamy pojazd napędzany silnikiem o pojemności 1,3 litra ...