Nowy do 80 tyś.

21 Gru 2009, 09:45

Witam,
chcę zakupić nowy samóchód do około 80 tyś zł. Musi posiadać homologację na ciężarowe
aby odliczyć pełen VAT oraz wygodne fotele.
Aktualnie posiadam Forda Focusa i siedzenia w nim są koszmarnie niewygodne.

Patrzyłem na oferty różnych marek. Poniżej lista modeli, które rozpatruje
- KIA Ceed
- Skoda Octavia
- Peugeot 308

Nie jeździłem tymi samochodami i w nich nie siedziałem, a wygodny fotel kierowcy jest dla
mnie dosyć istotny, gdyż mam problemy z kręgosłupem.
Nie chcę też latać od salonu do salony tylko chciałbym najpierw usłyszeć waszą opinię na ten temat.
z3dd
Nowicjusz

21 Gru 2009, 10:56

Jeśli skoda wciąż robi takie twarde siedzenia to odradzam, mnie tyłek w skodzie bolał już po wyjechaniu za miasto.

Kia ma dosyć wygodne fotele, generalnie koreańskie konstrukcje mi osobiście najlepiej pasują pod względem foteli. Sprawdź sobie chevroleta cruze. Tylko nie jestem pewien czy jest na niego pełne odliczenie VAT. Na pewno jest odliczenie VAT na Captivę tylko cena wykracza poza 80 tys. zł i wynosi ok 83 tys. zł jednak to ciekawa propozycja, jak odliczysz VAT będziesz go miał w cenie ok 68 tys. zł, w standardzie klima.

Peugeot... nie wiem, nie jeździłem, stare peugeoty miały świetne fotele, jednak obawiam się, że te czasy minęły.
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

21 Gru 2009, 22:06

W starej octavii czułem się jakbym siedział na drewnianym krześle. Niestety także nie wiem czy coś się w tej kwestii zmieniło wraz z nowymi modelami aut.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin