NOWY 300C vs. NOWY Saab 9-5

nowy 300C czy nowy Saab 9-5

Ankieta zakończyła się 09 Lut 2011, 04:39

nowy 300C
5
38%
nowy Saab 9-5
8
62%
Razem głosów : 13

20 Sty 2011, 16:31

Sam jesteś jednym wielkim kompleksem w BMW, który pukają homo z innego BMW.
Miałem nie jedno auto, w tym i BMW. To nie jest jakieś nad auto. Zwykły a wręcz mocno przeciętny samochód który ty już wyniosłeś to rangi religii.

P.S. Przepraszam innych użytkowników że zniżyłem się do jego poziomu, ale nic innego chyba do niego nie dociera ;-)
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML

20 Sty 2011, 16:36

Nie wyniosłem. Tak i ludzie kupują ten zwykły przeciętny samochód za sporo większe pieniądze... przecież mogli by sobie kupić jakieś mega nieprzeciętne subaru czy inne super wozy, a mniej by zapłacili, jakim cudem ten koncern BMW jest najwięcej wartym koncernem motoryzacyjnym na świecie skoro sprzedają tak przeciętne auta w 2x większej cenie. :lol:
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

20 Sty 2011, 16:45

tak jak pisałem BMW i Merc odpadają - nie pytajcie dlaczego bo to skomplikowane :) ale nie ze moj tato ma np. jakas glupia zasade ze wiesniaki nimi jezdza itp. moja mama ma Merca kl. C :)ddd

auto za cene do 200 tys. z kawałeczkiem plus ten komfort i ogólnie całokształt, wyróżniający się z tłumu - pod takimi kryteriami szukamy z tatą zawsze auta :)

czasem moj tato wspomnial o Infinity, jednak ogólnie nie pasuje mu bo to jest tak jak z toyota i lexusem (wyższy poziom toyoty = lexus) a Lexusy sa za drogie jednak mimo wszystko

Saab 9-5 215 tys. zł i wyposażenie full wypas, silnik naprawdę gites - pisze mu na masce, że bazuje na Insignii? -.- nie, :grin: ma po prostu znaczek Saaba

w doddatku przecież, jeśli ma wyjść nowy 300C w Europie jako Lancia to proste, że wygra Saab xd chociaż wcześniej mój tato mówił jeszcze o Audi Q5 (Q7 w ch** drogie) np. albo BMW X5 jakieś roczne
yupi33
Nowicjusz

Miejscowość: daleko

20 Sty 2011, 16:49

Kupcie używane X6 - to auto zawsze robi duże wrażenie na drodze i powinno Was zadowolić, skoro Twój tata rozaważał X5.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

20 Sty 2011, 16:51

Skoro SUVy też wchodzą w gre to może jakiś RR ? Mazda CX9 ?
AreBie
Aktywny

20 Sty 2011, 17:00

@ AreBie nie no tutaj chodzi już o jakieś lepsze marki :)
@ jiGsaw ten X6 ma fajny przód, ale ten tył jest jakby z innej parafii
yupi33
Nowicjusz

20 Sty 2011, 17:08

Za tą cenę szukałbym X6. To najlepszy wybór, saab wogóle do mnie nie przemawia a pozatym wcale się nie rzuca w oczy tak jak mówisz.
M PoweR... BMW!!!
M5
Początkujący

Miejscowość: Police

20 Sty 2011, 17:11

RR to nie jest lepsza marka ???
AreBie
Aktywny

20 Sty 2011, 18:48

Z tych wszystkich Chrysler wyróżnia się najbardziej i jeśli to jest wyznacznikiem to chyba nic lepszego nie znajdziesz. Poza tym ma swój niepowtarzalny styl i bardzo dobrą cenę jak na auto tej klasy. Do BMW, Merca czy Infiniti trzeba bardzo dużo dołożyć by miec auto tej klasy, a auta nie będą się tak wyrózniały na drodze jak 300.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

20 Sty 2011, 19:05

@fiko7

oj nie mów bo widać, że nie widziałeś tego Saaba na żywo

ja jeszcze ani jednego na drodze nie widziałem

a nowy 300C i tak w Polsce ma być pod znaczkiem Lanci także odpada:)
yupi33
Nowicjusz

20 Sty 2011, 19:17

Dlaczego? Lancia to lepsza marka od Chryslera i równie rzadka w PL.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

20 Sty 2011, 20:03

Masakra :P Dzis sie dowiedzialem ze lancia to lepsza wersja od chryslera :D
Powiem tak.... mam w rodzinie wujka ktory ma chrysler 300c 5.7hemi , kupil jakis rok temu rocznego Saaba 9-5 Aero.... Chrysler teraz stoi przed domem a on caly czas wozi sie Saabem. Saaby to wyjatkowe samochody , jesli kupi sie go raz , to na inna marka nie zmienisz... Jesli chodzi o samochody , to osobiscie jezdze japonczykami , ale jesli mialbym troche wiecej kasy , to tylko szweckie auta sie licza dla mnie z europejskich..... Niech zrobi sobie jazde probna tym Saabem , zobaczysz ze juz z niego nie wysiadzie... Jesli chodzi o bmw.... Bmw jak bmw , pospolite , moze ciut lepsze od innych niemieckich marek , ale fajerwerkow nie ma.... Ja bym sie nie zastanawial i bral Saaba , bo to naprawde dobre i bezawaryjne samochody... Sa wyzej w rankingach niz konstrukcje niemieckie.... Wiem co pisze , bo przez jakis czas sciagalem w niemczech samochody dla ADAC....
pozdrawiam
artopoo
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Helmstedt DE

20 Sty 2011, 21:26

Tylko jakie teraz masz Szwedzkie auta. Właścicielem Saaba jest Spyker, a Volvo niestety Chińczycy. A przez ostatnie lata GM i Ford. Więc te auta maja tylko Szwedzkie korzenie, więc jakimi Szwedzkimi bys jeździł?
fiko7
Stały forumowicz

20 Sty 2011, 21:39

Nie ma co uogolniac , teraz wszystko jest na calym swiecie produkowane , szczegolnie w chinach..... Znajdz mi jakies auto ktore jest 100% produkowane w jednym kraju??

Volvo sa nadal produkowane w Goteborgu , a Saab w Trollhattan . W volvo jest chinski kapital.... chinczyca przeciez nie daja im silnikow , czesci..... Jesli chodzi o saaba to w rekach GM sie pogorszyl... jednak silniki z turbo sa typowo saabowskie i sa dobrymi konstrukcjami, o czescie zawieszenia , hamulce... nie ma sie co martwic bo mozna je tanio kupic jako oplowskie odpowiedniki , wiec nie ma zlego co by na dobre nie wyszlo...
A jesli chodzi o spykera to Saabowi wyjdzie to tylko na plus , spyker ma swoja pierwsza marka prod. samochody seryjnie.... Wiadomo ze GM olal Saaba zaraz na poczatku . Spyker daje im wolna reka.... Za jakis czas wyjdzie Suv typu bmw x3 , a potem ma byc kompakt.... wiec oby wszystko sie Saabowi udalo , bo to jednak marka ktora zrobila duuuzyyy wklad w motoryzacje na swiecie , no i wiadomo nietuzinkowa...
pozdro
artopoo
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Helmstedt DE

20 Sty 2011, 21:44

Ale ja nie mówię że jeśli auto jest produkowane w Chinach to jest Chińskie, tylko o tym że właścicielem są Chińczycy. To co jak Volvo 12 lat temu sprzedało sie dla Forda to uważasz że nadal jest Szwedzkie? Dlatego że było 12 lat temu?
fiko7
Stały forumowicz