NOWY 300C vs. NOWY Saab 9-5

nowy 300C czy nowy Saab 9-5

Ankieta zakończyła się 09 Lut 2011, 04:39

nowy 300C
5
38%
nowy Saab 9-5
8
62%
Razem głosów : 13

20 Sty 2011, 21:53

tak nadal uwazam ze jest szwedzkie , poniewaz produkuja je w szwecji , tworza wlasny wyglad karoserii , silniki , osprzet..... to tak samo jakbys powiedzial ze RR i Jaguar sa Indyjskie.... , a Skoda niemiecka...
artopoo
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Helmstedt DE

20 Sty 2011, 21:59

To ja nie rozumiem. Czyli jak właścicielem Volvo są Chińczycy i jak jest produkowane w Szwecji to jest Szwedzkie? A jak by zrezygnowali z produkcji w Szwecji to wtedy nadal Szwedzkie czy juz nie? A silniki i wiele innych elementów Volvo ma z Forda czyli poprzedniego właściciela.
A np jak by Mazda nie miała fabryki w Japonii (a właścicielami byli by Japońcy) tylko miała taka fabrykę w Polsce to wtedy wg Ciebie była by Polska?
Jakoś nie rozumiem Twojego myślenia.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

20 Sty 2011, 22:07

A co może być gorszego od szmelcu amerykańskiego? Tym Saabem tak się nie jaraj, bo to jest od 20 lat samochodzik składany na gratach od Opla, z resztą marka Saab już nie istnieje, porównywać to można do niemieckich marek, ale najwyżej takich jak VW, może biedniejsze modele Audi.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

20 Sty 2011, 22:15

chodzi o to w jakim kraju marka powstala i jesli ma jeszcze cos do gadania w sprawie konstrukcji samochodow , to mozna powiedziec ze to ich marka....
artopoo
Początkujący
Awatar użytkownika

20 Sty 2011, 22:16

Marka Saab nie istnieje? Od kiedy? Jeszcze dzisiaj była w posiadaniu Spykera, to co Oni z nia dzisiaj zrobili?

Amerykański szmelc? O czym Ty iszesz? Jeździłes kiedykolwiek amerykańskim autem? Słyszałes dźwięk V8?

Ja tak jak Ty lubie BMW ale Ty to masz klapki na oczach i nic poza tym nie widzisz. Jest jakies dobre auto oprócz BMW?
fiko7
Stały forumowicz

20 Sty 2011, 22:19

Cała masa, ale nie amerykański szmelc. Pomijając niektóre kultowe wozy. V8 nie jest domeną amerykanów. Mam w rodzinie pt cruiser, czy jakoś tak, co to za badziewie... z resztą sam fakt, że amerykanie w 300C zachwycali się... przestarzałym zawieszeniem z pierwszego Mercedesa Eclasse o czymś świadczy. Wystarczy też iść do salonu Chevroleta... nigdy nie zrozumiem jak można pogorszyć taką markę jak Daewoo... a jednak, amerykanom się to udało.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Szyby samochodowe - wszystkie kody rozszyfrowane
    Szyba samochodowa jest elementem istotnym dla bezpieczeństwa. W nowszych pojazdach klejona szyba przednia zapewnia do 30 procent sztywności nadwozia. Ale właściciele młodych i oldtimerów powinni zdecydowanie postawić ...

20 Sty 2011, 22:25

To jak cała masa to wymień może kilka?
Czemu wiele sportowych aut ma silnik Corvetty, przecież to szmelc?
Czemu stare Mustangi osiągaja tak wysokie ceny przecież to szmelc?
A co stało się dzisiaj z tym Saabem bo nie odpowiedziałes?
fiko7
Stały forumowicz

20 Sty 2011, 22:30

Nie wiem co dzisiaj się stało, jakiś czas temu czytałem, że nikt nie kupił tej marki, może ostatnio coś przeoczyłem. Napisałem, że są wyjątki typu właście Corvette. Oprócz BMW są b. dobre marki, takie jak Porsche, MB, Lexus, o markach ultra ekskluzywnych typu Rolls Royce, Bugatti itp. nie muszę chyba wspominać? Liczę jeszcze, że Jaguar się pozbiera. :wink:
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

20 Sty 2011, 22:35

Jigsaw , nie wiem o co ci chodzi z tymi amerykanskimi samochodami , ale tak naprawde to sa to bardzo dobre konstrukcje... , osobiscie wolalbym jakiegos amerykanca niz BMW..... A co do marki Saab to jest to legenda....
artopoo
Początkujący
Awatar użytkownika

20 Sty 2011, 22:35

Nawet w tym temacie było napisałem że Saaba kupił Spyker. Więc mam wrażenie że nawet nie czytasz wszystkiego tylko BMW.
Skoro są inne dobre marki to dlaczego w zadnym temacie nic oprócz BMW nie zaproponowałeś?
Sam przyznałes mi rację że w wielu krajach są marki gorsze i lepsze tak jak w przypadku Corvetty to dlaczego wszystko wrzucasz do jednego worka i piszesz amerykański szmelc, jak jednak stwierdzasz że są dobre marki?
fiko7
Stały forumowicz

20 Sty 2011, 22:41

tutaj juz 10osob jigisawowi tlumaczy a on i tak swoje. Niech sobie chłopak zyje w przeswiadczeniu, ze BMW jest najlepsze. Ma e30 i sie cieszy, bomba , kiedys sie dorobi kupi e36 to dostanie podniecającego szału, e46 dlugo sie nie nacieszy bo z podniecenia zejdzie na zawał:)
STI 440hp / 660NM
RS4 B7 Avant 420hp
Legacy 3.0 Spec B 245hp
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

20 Sty 2011, 22:44

Chyba za krótko jesteś na forum aby oceniać co i gdzie zaproponowałem, jesteś w błędzie. Są dobre modele, nie marki :!: Dobre pod pewnymi tylko względami... artopoo - nie załamuj mnie, które konstrukcje z aut popularnych są dobre i dlaczego byś wolał od BMW? Bo mało tego jeździ? Porównaj sobie ceny tych aut z cenami BMW czy MB... znikąd to się nie bierze. No chyba, że ktoś jest fanem plastików ala daewoo matiz, wysokiej awaryjności, kiepskiej technologii, słabych osiągów, kosmicznego spalania, beznadziejnych właściwości jezdnych, niepraktyczności itd.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

20 Sty 2011, 22:47

A BMW ma jakiś slaby model?
Jestem na forum moze i krotko ale sporo przeczytałem i napisałem i w żadnym Twoim poście nie widzialem innej propozycji niż BMW.
fiko7
Stały forumowicz

20 Sty 2011, 22:50

Słabego modelu nie ma, ale każdy model ma jakieś słabsze strony, jak każde auto. :wink:
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

20 Sty 2011, 22:56

jigsaw proszę odłącz się od tematu ostatnimi 3 postami widać, że sam się mylisz w tym co piszesz.
Zacieszaj się swoim BMW E30, nic do tego nie mam. Jednak wygląda to jakbyś był typowym dresem z 3 paskami :grin:, widać Twoje kompleksy. :roll: Nie ma auta idealnego, a na siłę chcesz, aby BMW było. :cry:

Za odłączenie się od tematu bez obraźliwych tekstów - z góry dzięki. :smile:
yupi33
Nowicjusz

Miejscowość: daleko