Witajcie,
Mój tato staje za niedługo przed wyborem nowego samochodu
![Smile :)]()
Obecnie jest posiadaczem Chryslera 300C 3.5L, tak więc auto do małych nie należy.
1 grudnia wracając z meczu wstąpiliśmy niedaleko Poznania do dealera Saaba ponieważ mój tato wcześniej słyszał o nowym Saabie 9-5. Oglądnęliśmy, oświetlenie zewnętrznę <tylne lampy LED> po prostu bajka, wymiary: uważam, że do takich rozmiarów można się skurczyć przesiadając się z 300C
Dodatkowo zaawansowana elektronika. Pokażcie mi 2 takie auto posiadające tyle bajerów w cenie nie przekraczającej 215 tys. zł, oczywiście uwzględniając też rozmiar i osiągi.
Ogólnie to chciałbym przekonać mojego tatę, aby wybrał Saaba. W moim mieście mój tato miał pierwszy 300C. 2 lata później jeździły takie już 4. Saaba do dziś (wyszedł bodajże na wakacjach) nie ma nikt! Mimo wszystko jakoś łapie gorączkę na punkcie tego nowego 300C, jakby to on ma większe szanse bo już jednego ma.
Dodatkowo skrzynia biegów. Wielkim minusem dla mojego taty jest ten 4-biegowy automat, z którym się męczy. W nowym 300C ponoć ma być automatyczna 8-biegowa, jednak ma to nadejść po połowie roku od ukazania się go w salonach.
Piszcie więc swoje opinie, które Wy byście auto wybrali oraz napiszcie dlaczego! Ja osobiście jak już wspomniałem jestem za Saabem, urzekły mnie jego tylne światła LED, wersja AERO i to co prezentuje sobą w środku - nie kosztując przy tym 300 tys. zł <nie mówie, że 300C tyle kosztuje - tylko takieego wyposażenia to nawet Merc E klasa nie ma
![Laughing :lol:]()
>
Saab, który był w salonie:
Saab 9-5 Black, Aero
BioPower 220KM/350Nm XWD
Ogólnie był to już samochód praktycznie w pełni wyposażony
![Smile :)]()
<ale nie full wypas!> Konfigurując go na stronie <ten sam silnik> i z najlepszym pakietem <czyli full wypas: +dysk twardy, GPS itp.> wyposażenia wychodzi chyba 220 tys. zł
ten kosztował bodajże 212 tys. zł i zawsze coś da się uhandlować jeszcze.
Jednak tutaj i tak wchodzi w gre przywiezienie go od zachodnich sąsiadów. Nie warto tu przepłacać chyba, że za Mercedesa xD.
Pozdro.