Nowy bus L2/3 H2

19 Kwi 2021, 09:46

Część. Szukam do pracy nowego busa 6/7 osobowego (wolałbym 6)
Głównie zależy mi na niezawodności i przydało by się nieco komfortu, bo jeździmy w trasy po 1000km średnio 2 razy w miesiącu.
Co byście polecili? (Mam mastera z 2019r i jestem zadowolony, ale może teraz coś innego jest warte uwagi?)
Riazek
Początkujący

Prawo jazdy: 26 11 2014
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Lexus GS MK2
Silnik: 4.3 V8 3UZ
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

19 Kwi 2021, 11:58

Riazek napisał(a):ale może teraz coś innego jest warte uwagi?)
nie, powiem Ci ze pracuje z tymi autami na codzien. Zostań przy tym masterze do tych 150-200 tys, możesz też popatrzeć za Ducato (Nie Jumperem). Poza tymi autami jak dla mnie nie ma konkurenta.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

19 Kwi 2021, 12:23

Kao napisał(a):
Riazek napisał(a):ale może teraz coś innego jest warte uwagi?)
nie, powiem Ci ze pracuje z tymi autami na codzien. Zostań przy tym masterze do tych 150-200 tys, możesz też popatrzeć za Ducato (Nie Jumperem). Poza tymi autami jak dla mnie nie ma konkurenta.

Master zostaje, po prostu mam jeszcze Vivaro z 2011 i T5 z chyba 2005. Jest z nimi coraz więcej kłopotów, więc chce je sprzedać i kupić coś nowego, większego.
Jakie silniki byś w Ducato / masterze polecał, a jakich unikac? W masterze mam wersję 125 koni i od biedy ujdzie, ale jadąc pod górę trochę brakuje mocy jak jest załadowany, o niezawodności też nie ma co jeszcze mówić, bo ma dopiero 45 tyś. Prędkości przelotowe mam zazwyczaj w granicach 130km/h i fajnie, jakby był w stanie taka prędkość utrzymać na 5 biegu jadąc pod górę. (Na utrzymanie prędkości na 6'ce nawet nie liczę)
Riazek
Początkujący

Prawo jazdy: 26 11 2014
Auto: Lexus GS MK2
Silnik: 4.3 V8 3UZ
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Zagato Coupé 2012
    BMW Zagato Coupé to typowe BMW widziane oczami włoskiej firmy Zagato, specjalizującej się w budowie nadwozi samochodowych. Stylistyka Zagato scala cechy typowe dla konstrukcji obu firm, tworząc rasowe coupé ...
    Top Safety Pick+ 2013 dla Mitsubishi ASX 2013
    Północnoamerykański oddział MMC – firma Mitsubishi Motors North America (MMNA) z prawdziwą satysfakcją poinformowała, że najpopularniejszy model w ofercie firmy – kompaktowy crossover Mitsubishi ASX 2013 ...