Nowy do 100k

27 Lip 2009, 12:29

Mam zamiar kupić nowe auto do 100k w podstawowej wersji (dodatki jak dodatki - dobiowe sobie :) .
Planuje kupić kombi.

Kieruje się następującymi kryteriami:

1. bezpieczeństwo - samochód dla mnie głównie ale również będę wozić dwójka małych dzieci
2. wygoda / komfort jazdy
3. niezawodność
4. wygląd
5. wyposażenie
6. ekonomia jazdy

Kryteria są wypisane w kolejności od najwyższego priorytetu. Ekonomia na końcu i nie piszę o sportowym zacięciu bo też nie zależy mi specjalnie na niesamowitych osiągach. Powiedzmy że do 15 litrów na 100 w mieście to dla mnie jest OK(bez różnicy czy benzyna czy olej ) i w granicach 150 ~200 koni tak żeby na trasie wyprzedzić było jak.

Marki jakie biorę pod uwagę to:
Mazda 6
Ford Mondeo
Toyota Avensis
VW Passat
ewentualnie Ford Kuga mi sie podoba.

napiszcie jaką markę byście wybrali i wersje silnika.

Dzieki za wszelkie uwagi.

Pozdrawiam
Marotti
marotti
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

27 Lip 2009, 13:39

Wow 100k chyba Cię okradnę bo mi brakuje do 100 troszeczkę :mrgreen:
Polecam Forda Mondeo i Passacika jak wolisz. Bardziej jestem za Fordem bo sąsiad ma i wozi żonę z dziećmi i jest spoko.
Orzeszek
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Malopolska

27 Lip 2009, 14:21

Za 100tys to kupisz taka fure ze glowa boli a Vw Passat to mysle ze za 100tys jest wiele roznych i lepszych aut. Fordzic Mondeo IV to dobre auto jak bys sie na nie powolal to z silnikiem 2.3 i 16V (161KM) ,co do Toyoty zostawie to bez komentarza,a Mazda wogole Mazdy to dobre samochody ale mysle ze Ford by byl lepszym rozwiazaniem,a ta Kuga to jest fura i nie jest tylko terenowka jak co niektorzy mysla .
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grd

27 Lip 2009, 14:23

A może honda accord?
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

VW up! GTI z silnikiem o mocy 85 kW/115 KM
    Volkswagen wprowadza na rynek nowego up!-a GTI – model o niewielkiej masie własnej, z mocnym silnikiem, sportowym zawieszeniem i typowymi wyróżnikami aut GTI na nadwoziu i we wnętrzu. up! w wersji GTI dostępny ...
    NASCAR Camry w 4 odsłonach
    Atrakcją na targach SEMA 2017 stoiska Toyoty były wyścigowe Camry, które zaprezentowali topowi kierowcy NASCAR – Martin Truex Jr., Kyle Busch, Denny Hamlin i Daniel Suarez. Martin Truex oraz Kyle Busch startują ...