REKLAMA
Cześć! Jestem nowym kierowcą ze świeżo kupionym samochodem i niemal zerowym doświadczeniem za kółkiem, więc prośba o odpowiedzi na kilka pytań. Ta kategoria wydała mi się najbardziej właściwa, żeby wrzucić je tutaj zbiorczo:
1. Czy płyny eksploatacyjne trzeba wymieniać "w specjalnych wersjach zimowych", czy tylko płyn do spryskiwaczy? Z tego co wiem, chyba nie ma żadnego oleju zimowego, płynu chłodzącego zimowego, itd?
2. Jakie opony na zimę są lepsze? Typowo zimowe, czy wielosezonowe? W komplecie z autem dostałem od poprzedniego właściciela wielosezonowe, ale nie wiem czy mam kupować, czy w zimie jeździć na tych które dostałem?
3. Jaki alkomat do domowego użytku polecacie? Wiadomo, że przytomna osoba po alkoholu nie jeździ , ale jak się wypiło kilkanaście godzin wcześniej, to wolę jednak wiedzieć, ile tego w organiźmie zostało. Polecicie jakiś konkretny model do 250 zł max, który będzie miał dobrą czułość i miarodajne pomiary, wiarygodne? Najlepiej też ładowany przez usb/sieć, a nie na baterie.
4. Jaki byście polecili uchwyt do samochodu, pod telefon? Potrzebujecie informacji o modelu telefonu, żeby doradzić? Głównie chodzi mi naturalnie o to, żeby wygodnie korzystało się z GPS i czasami odbierało rozmowy.
5. Jaki możecie polecić odkurzacz samochodowy? Taki z możliwie dużą mocą, a jednocześnie opłacalny finansowo? Też najlepiej ładowany przez USB/sieć, a nie przez zapalniczkę samochodową. Myślałem o takim, ale boję się, czy moc nie za mała:
[link do oferty na Allegro wygasł]
6. Jaki wideorejestrator polecacie? Zależy mi na zestawie przednia szyba i tylnia, fajnie byłoby też, gdyby tylna kamera służyła również za czujnik parkowania.
Z góry dzieki za pomoc