Nowy koci domownik?

25 Mar 2016, 15:46

Moja rodzina bardzo chce kota. Według mnie to nie jest taki dobry pomysł. Mamy psa, są dzieci. Jak myślicie koty są fajne? Nie psocą. Jaka rasę wybrać? Czy dużo kosztuje utrzymanie kotka?
konjo
Nowicjusz

31 Mar 2016, 22:17

Kot zawsze jest dobrym pomysłem, pod warunkiem, że się lubi. Z psem się przyzwyczają, a dziecko może sie uczyć obowiązku. Rzadko wychodzi, ale może akurat. Nie jest duży, koszt zależy od jedzenia. U nas kupujemy Prevital i nie wychodzi drogo. Na początku trzeba skompletować wyprawkę , ale robi się raz.
crazyman
Nowicjusz

15 Gru 2016, 08:41

Kociszcza są milusie (choć miewają swoje humory czasami).
smaur
Początkujący

Prawo jazdy: 15 10 1986
Auto: Volvo s 60

15 Gru 2016, 18:44

kot jest mniej wymagającym zwierzęciem niż pies. Nie trzeba go wyprowadzać na spacery to wszystkie swoje potrzeby załatwia w kuwecie. Małe kociaki mogą trochę psocić ale szczeniaczki też bywają niegrzeczne. Wszystko to kwestia wychowania
magda86
Nowicjusz

Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: Renalt

19 Gru 2016, 12:24

Przygarnij małego dachowca, jak zaczniesz wychowywać go od razu, będzie grzeczny. To mądre i kochane zwierzaki, też przywiązują się do człowieka i są wierne. Trzeba mu kupić zabawki i drapak i poświęcić kotu codziennie trochę czasu, bo jak będzie się nudził i będzie czuł się samotny, to będzie psocił. Jak jest starszy, to zajmuje się sam sobą, dużo śpi :)
Maciek77
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Toyota Corolla

28 Gru 2016, 15:08

zgadzam się z przedmówcą - dachowce są najlepsze...a może i z psem się zaprzyjaźni ;)
witon
Nowicjusz

Auto: Opel Meriva

04 Sty 2017, 13:25

Wbrew utartym mitom, koty bardzo często zaprzyjaźniają się z psami i żyją w zgodzie. Czasem się zaczepiają, ale nie wynika to ze złośliwości, a raczej z chęci zabawy :) .
Maciek77
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Toyota Corolla