Nowy kompakt 60 tysięcy

27 Lut 2018, 14:50

MichalKR napisał(a):Taka świetna opcja, że aż producent rezygnuje z produkcji.

To, że jakiś producent kończy jakiś model, wcale nie świadczy źle o takim modelu(sam mam Lancera z końca produkcji). Ale Pulsara sam bym nie kupił, jest jakiś taki nijaki. Rapida zresztą też nie :mrgreen:
Budżet i wymagania co do wyposażenia trochę wykluczają jakiegokolwiek normalnego kompakta. Ja(jeżeli minivany odpadają) w tym budżecie zszedłbym trochę z wymagań co do wyposażenia i kupiłbym Elantrę, no ale ja lubię sedany :mrgreen:
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

27 Lut 2018, 15:42

Takie wyposażenie nie jest konieczne, ale mile widziane.
Pulsara biorę pod uwagę, bo chyba najbardziej opłacalne auto.
Pojawiła się jednak inna ciekawa opcja. Samochód chciałem nowy, z tego powodu bo wiadomo, że ciężko kupić dobrą używkę.
Znajomy ma jednak do sprzedania Toyote Corrolle z 2014r z silnikiem 1.6 133km z prawdziwym przebiegiem 38 000km za 49000zl. Wersja Active. Szału nie ma z wyposażeniem, ale silnik nie do zdarcia no i przede wszystkim znam w pełni historie tego samochodu i jest jak nowy. Dodatkowo zostaje mi 10 000zł w kieszeni co też dla mnie nie jest bez różnicy. Co sądzicie o tym samochodzie ?
g2marcin
Nowicjusz

Auto: Kia Sportage II
Silnik: 2.0
Rok produkcji: 2005

27 Lut 2018, 16:14

38 tys km to żaden przebieg, jeżeli auto jest pewne, to na pewno warto rozważyć taką opcję.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM

27 Lut 2018, 17:47

Proszę nie pisać bzdur odnośnie Pulsara - jest on nadal produkowany i sprzedawany w całej Europie. Tylko z polskich salonów został wycofany.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

27 Lut 2018, 18:26

Ossy napisał(a):Proszę nie pisać bzdur odnośnie Pulsara - jest on nadal produkowany i sprzedawany w całej Europie. Tylko z polskich salonów został wycofany.

Produkowany tylko do czerwca 2018.
Spoko - nie musisz przepraszać.
MichalKR
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 12 1994
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Ford S-max
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Rok produkcji: 2011

19 Cze 2018, 12:51

Ossy napisał(a):Rapid ma dobrze spasowane plastiki, ale słabiutkiej jakości.
Co masz na mysli?
Mam z rocznika 2016 i wg mnie struktura plastikow i jakosc spasowania lepsza niz w Pugu 508. Fakt, ze jest ich sporo, ale nie odrzucaja mnie swoim wygladem jak w aucie powyzej. Zero trzaskow i skrzypienia, a mam 3 cylindrowe TDi, ktore pali malo .... tylko na papierze.

Duzy minus za waskie rozstawienie zatrzaskow pasow na tylnej kanapie, bo sie musze za kazdym razem nagimnastykowac by zapiac dzieciaki w foteliku i na podkladce.

Na minus, to zle polozenie zaglowka przednich siedzen. Mam 190cm i zaglowka nie moge ustawic tak, aby podpieral mi kark. Zona ma 183cm i zadowolona.
Mario080
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17 01 1998
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: VW Passat
Silnik: 1.8T
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Transport ładunków sypkich
    Do przewozu sypkich i suchych produktów luzem niezbędny jest odpowiedni sprzęt oraz wykwalifikowana kadra. Ważne jest także wieloletnie doświadczenie pozwalające odpowiednio transport przygotować oraz przewidzieć prawdopodobne ...
    Nadwozie i bezpieczeństwo BMW ActiveHybrid 3
    Struktura nadwozia BMW ActiveHybrid 3 spełnia najwyższe standardy w zakresie wytrzymałości i lekkości konstrukcji. Używając właściwych materiałów we właściwych miejscach uzyskano nie tylko świetną strukturę służącą ...