REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Trzeba wyciągnąć szkło i sprawdzić czy jest napięcie na kabelkach jak włączysz grzanie szyby. Jak jest to mata grzejna będzie do wymiany która jest razem ze szkłem lusterka jak dobrze pamiętam.Marutki napisał(a):Nie mam grzania prawego lusterka od pasażera strony. Lewe od kierowcy pięknie grzeje a prawe nie . Jak mogę usunąć usterkę ?
Tu trzeba wyciągnąć przełącznik i wyczyścić styki bo problem pewnie będzie w zabrudzonych stykach.Marutki napisał(a):Druga sprawa mam cztery szyby w elektryce i tu też problem tylnia szyba przelacznikiem od kierowcy opuszczą się ale nie zamyka. Przelacznikiem pasażera zamkne i otworzę a kierowcy już nie
Sprawdź jak kolega wyżej radzi. Może być też gdzieś w wiązce pęknięty kabel. Musisz iść od przełącznika i sprawdzać.Marutki napisał(a):Styki przeczyszczone i nadal szyba nie idzie do góry.
Sprawdzałeś czy prąd dochodzi do tylnej szyby? Może masz przerwaną ciągłość pasków grzejnych na szybie.Marutki napisał(a): informuje że lusterko działa a szyba tylnia nie kupiłem nawet nowy sterownik. Zostało tylko przerwanie kabla gdzieś w wiazce.
Zlokalizuj wtyczkę od siedziska i sprawdź na przejście. Najprawdopodobniej gdzieś jest przerwa w obwodzie i stąd problem z grzaniem. Jak chcesz to naprawić to musisz zdjąć poszycie siedziska i szukać idąc po kablach przerwy (przy przepalonym kablu trzeba wymienić go tak żeby cały przepalony kawałek został wymieniony). Po jej zlokalizowaniu powinieneś polutować przewód jak okaże się za krótki to trzeba dosztukować kawałek, założyć koszulkę termokurczliwą i powinno być ok.Marutki napisał(a):Mam podgrzewane fotele i tu mam problem z fotelem kierowcy. Fotel pasażera grzeje dobrze a kierowcy grzeje tylko oparcie. Siedzenie zimne. Podpowie i ktoś jak się zająć by to naprawić?